Cat ar trebui sa fie pensia minima in Romania pentru un trai decent. Ce spune ministrul Muncii
Economie

Cat ar trebui sa fie pensia minima in Romania pentru un trai decent. Ce spune ministrul Muncii

Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a fost întrebat luni seară, la Antena 3 CNN, cât ar trebui să fie pensia pentru un trai decent în România.

În concepția mea, dacă România și-ar permite astăzi, eu cred că pensia minimă în România ar trebui să fie aici, unde noi ne adresăm cu măsurile”, a spus Marius Budăi. „Adică 3.000 de lei?„, a întrebat Răzvan Dumitrescu, iar ministrul a confirmat suma.

Odată cu majorarea pensiilor cu 12,5 procente de la 1 ianuarie este depăşit „acel ultra-vehiculat” procent de 40 privind majorarea pensiilor

Ministrul anunţă că împreună cu cuponul de pensie pentru luna ianuarie, pensionarii cu venituri mici vor primi şi ajutoarele sociale promise diverselor categorii aflate în dificultate.


Citeste si: Masuri speciale de care vor beneficia persoanele vulnerabile in 2023. Sunt romani care vor primi sprijin si de 10.000 de lei


Măsurile sunt în strânsă legătură cu strategiile naționale în domeniul social, precum și cu evoluția macroeconomică, pentru a contribui la scăderea ratei riscului de sărăcie și excluziune. Intervențiile au fost condiționate de realizarea unei documentări și analize prealabile care să permită evidențierea nevoilor adresate în cadrul propunerilor de proiecte, care să adreseze mai multe aspecte problematice de care depinde calitatea vieții oamenilor, precum facilitarea accesului la piața muncii, educația sau locuirea, a anuntat ministrul Bolos.

Listele cu persoanele care vor beneficia de aceste ajutoare vor fi întocmite de autoritățile administrației publice locale, prin Serviciile Publice de Asistență Socială, centralizate de către prefecturi, transmise Ministerului Afacerilor Interne și, ulterior, Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, care este coordonatorul la nivel național al acestui program.

Ne găsiți și pe Google News