Aproape 9.400 de conducători auto au fost testați pentru alcool sau droguri, de polițiștii rutieri bihoreni, în cadrul unei ample acțiuni.
Stiri Bihor

Aproape 9.400 de conducători auto au fost testați pentru alcool sau droguri, de polițiștii rutieri bihoreni, în cadrul unei ample acțiuni.

În perioada 3 – 8 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică de la Biroul Drumuri Naqționale și Europene – Serviciul Rutier, alături de cei din Oradea, Aleșd, Beiuș, Marghita și Salonta din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au derulat o amplă acţiune pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

În cadrul acțiunii, în care au fost implicați 171 de polițiști bihoreni, au fost testați 9.363 de conducători auto, pentru depistarea prezenței în organism a alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Pe parcursul celor 6 zile au fost constatate 60 de abateri (din care 13 infracțiuni) privind conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor, în 58 de cazuri fiind vorba despre conducere sub influența alcoolului, iar în două cazuri despre conducere sub influența drogurilor (cazurile au fost mediatizate). 

Au fost constatate, în total, 47 de infracțiuni la regimul rutier, în 19 cazuri fiind vorba despre conducere fără permis, în alte 13 cazuri despre punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, în 11 cazuri despre conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, două cazuri despre conducerea unui vehicul sub influenţa substanțelor psihoactive și două alte infracțiuni.

Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 117 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 43 de certificate de înmatriculare.

          – Excesul de viteză, cea mai sancționată abatere rutieră, la sfârșit de săptămână.

În cadrul acțiunilor derulate la sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri și de ordine publică orădeni au aplicat 243 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 136.055 de lei, au reținut 27 de permise de conducere și 10 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate la sfârșit de săptămână, 125 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 26 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați 18 bicicliști, patru pietoni, au fost sancționați doi conducători de vehicule cu tracțiune animală, 19 sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate opt depășiri neregulamentare, iar 47 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

          Valea Târnei / Depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea fără permis și sub influența alcoolului.

Vineri, 6 ianuarie a.c., la ora 11.10, pe drumul comunal 173, în localitatea bihoreană Valea Târnei, polițiștii Postului de Poliție Șinteu au depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, din comuna Aușeu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul prezenta o concentrație alcoolică de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Postului de Poliție Șinteu.

          Petreu / Depistat în timp ce conducea fără permis și sub influența alcoolului, un ATV neînmatriculat.

Sâmbătă, 7 ianuarie a.c., la ora 10.20, pe drumul județean 190/F, în localitatea bihoreană Petreu, polițiștii Biroului Rutier Marghita au depistat în trafic un bărbat de 55 de ani, localnic, în timp ce conducea un vehicul de tip ATV neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul prezenta o concentrație alcoolică de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier Marghita.

          Cercetați penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Sâmbătă, 7 ianuarie a.c., la ora 05.00, pe strada Morii din localitatea bihoreană Săcueni, polițiștii din cadrul Poliției orașului Săcueni au depistat în trafic un bărbat, localnic, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, duminică, 8 ianuarie a.c., la ora 11.00, pe drumul județean 764F, la ieșirea din municipiul Beiuș înspre localitatea Tărcaia, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 52 de ani, din Beiuș, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celor în cauză le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

Ne găsiți și pe Google News