Cartierul Iosia va avea unul dintre cele mai mari parcuri din Oradea. Un coridor verde de 38.000 mp
Stiri Oradea

Cartierul Iosia va avea unul dintre cele mai mari parcuri din Oradea. Un coridor verde de 38.000 mp

Viceprimarul Florin Birta a susținut azi, 26 martie 2018, o conferință de presă în care a prezentat două importante proiecte de hotărâre, care vizează amenajarea de zone verzi în municipiu și care vor  fi supuse aprobării în ședința Consiliului Local de marţi, 27 martie: coridorul verde din strada Barcăului și zona de parcuri Romer Floris.

Unul din obiectvele orasului este sa avem spatii verzi in toate cartierele din oras, iar zonele degradate, pe care le avem azi in municipiu, sa fie eliminate treptat si sa fie redate cetatenilor“, a spus Ilie Bolojan in conferinta de presa de vineri, 23.03.2018.

Primaria vizeaza sa intocmeasca proiecte de cel putin 6 milioane de euro, astfel incat cel putin 10 hectare de teren sa fie redate cetatenilor, sub forma de spatii verzi. Primarul a mai explicat ca doreste sa profite de axa de finantare 4.2 POR, prin care se finanteaza zonele degradate si transformarea lor in spatii verzi. Finantarea este in proportie de 95% nerambursabila.

Valoarea estimată a indicatorilor tehnico-economici pentru coridorul verde din strada Barcăului se ridică la 9 milioane de lei. Coridorul verde va fi constituit din 3 zone: zona A – delimitată de str. Oneștilor și Meșteșugarilor, cu o suprafață de 16.177 de mp, zona B – delimitată de str. Meșteșugarilor și Greierului, cu o suprafață de 11.305 mp și zona C – delimitată de str. Greierului și gardul Companiei de Apă Oradea, cu o suprafață de 10.500 mp. Rezultă un total de 38.000 mp, care va deveni, în momentul în care va fi finalizat, unul dintre cele mai mari parcuri din municipiul Oradea”, a spus viceprimarul Florin Birta.

interlink.ro

Citeste si: Pe strada Barcaului din Oradea va fi construita o zona de agrement, devenind coridorul verde al cartierului Iosia

După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, se va trece la organizarea procedurii de licitație pentru proiectare și execuție, acest proiect urmând să fie realizat pe fonduri europene.

Un alt proiect care are ca obiect amenajarea de parcuri în suprafață de cca 1500 mp va fi supus de asemenea aprobării în ședința Consiliului Local de marţi. Este vorba de amenajarea din zona Romer Floris, din spatele străzii Bumbacului, valoarea acestui proiect fiind in valoare de 1.300.000 lei.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News