Calea Aradului, strada vitezomanilor! Oradean de 27 de ani surprins cu 135 km/h
Stiri Oradea

Calea Aradului, strada vitezomanilor! Oradean de 27 de ani surprins cu 135 km/h

În perioada 19 – 21 aprilie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 247 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 81.630 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 20 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute șapte certificate de înmatriculare și au fost constatate 19 tamponări.

160 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 12 pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, au fost sancționați 14 bicicliști, 12 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, au fost sancționate șase depășiri neregulamentare, trei sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, două sancţiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, iar 38 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, duminică, 21 aprilie a.c., la ora 23.25, pe Calea Aradului din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 135 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

Sâmbătă, 20 aprilie a.c., la ora 16.20, pe D.N. 1, în afara localităţii bihorene Săcădat a fost depistat în trafic un bărbat de 41 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 111 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

Conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

loading...