Ultima sansa azi, atelier de incondeiat oua la Muzeul Tarii Crisurilor
Evenimente

Ultima sansa azi, atelier de incondeiat oua la Muzeul Tarii Crisurilor

Cu ocazia sărbătorilor pascale, Muzeul Ţării Crişurilor şi Asociaţia „Micul beiuşean” organizează în 22-23 aprilie 2019 un atelier de încondeiat ouă, la sediul instituţiei muzeale din Str. Armatei Române nr.1/A.

Vor avea loc demonstraţii de încondeiat ouă susţinute de copiii din cadrul Asociaţiei mai sus-menţionate, sub îndrumarea profesoarei Ana Florea şi a meşterului popular Dorina Hanza din Drăgoteni. Invităm publicul să participe la acest atelier în cadrul căruia persoanele interesate vor putea să deprindă tainele acestui meşteşug. Participarea este liberă, iar instrumentarul este pus la dispoziţie de instituţia noastră, de asemenea şi ouăle pe care se învaţă tehnica. Cei care doresc să încondeieze un număr mai mare de ouă sînt rugaţi să le aducă pregătite pentru operaţiunea respectivă, colorarea urmînd să fie realizată ulterior acasă de către fiecare participant.

Programul atelierului: 11.00-14.00. Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să sunaţi la secretariatul muzeului: 0259/706101.

De asemenea, cu această ocazie, doritorii vor putea achiziţiona ouă încondeiate din Bucovina pe care Muzeul Ţării Crişurilor le oferă spre vînzare (10 lei/buc.).

Menţionăm că această manifestare este una care se înscrie în programul Secţiei de Etnografie a Muzeului Ţării Crişurilor de a promova asociaţii de tineri doritori să înveţe meşteşuguri tradiţionale prin acordarea de consultanţă ştiinţifică în domenii care, din păcate, sînt în pericol de a dispărea.