Bolojan a anuntat construirea a doua pasaje noi pe Centura Oradea si pod nou peste Peta la Universitate
Stiri Oradea

Bolojan a anuntat construirea a doua pasaje noi pe Centura Oradea si pod nou peste Peta la Universitate

Primarul Ilie Bolojan, in conferinta de presa din 14.02, a anuntat ca Oradea are in lucru cel putin 3 pasaje rutiere, reabilitarea si asfaltarea mai multor strazi in zona veche a orasului si parcari noi in zona centrala

Bolojan a amintit de pasajul rutier, de pe centura, de la Cimitirul Rulikowski, la intersectia cu strada Universitatii, reabilitarea si largirea podului de peste Peta, din dreptul Universitatii Oradea, care, probabil, va bloca accesul pe strada Universitatii timp de catvea luni.

Pasaj Universitatii Oradea

Va urma o perioadă de trei luni de zile, necesară pentru realizarea proiectului tehnic propriu-zis, iar apoi încă 18 luni pentru lucrările efective. Acest lucru înseamnă că lucrările vor începe undeva în vara anului viitor, pentru ca spre sfârșitul anului 2019 – începutul anului 2020, în funcție de modul în care se vor derula lucrările, pasajul să fie pus în funcțiune“, anunta in luna octombrie Primarul Bolojan

Unul din proiectele importante, ce vizeaza constructia de pasaje, in vederea deservirii viitorului centru de transport intermodal, este realizarea unui pasaj suprateran in intersectia strazii Calea Borsului cu strazile Uzinelor si Nicolae Filipescu, zona giratiei existente, precum si a unui drum colector paralel cu Calea Borsului, incepand de la intersectia cu acces la Centrul Intermodal.

pasaj colector terminal intermodal

Pasajul din zona Caii Borsului, care va avea o lungime de aprox 270 m, se va realiza peste giratia de acces in parcul industrial. Pasajul va avea două benzi de circulatie, fiecare cu latimea de 3,9 m. Proiectul prevede realizarea de la pasaj si a unui drum colector in lungime de 1,4 km.

Totodată, va fi lărgit drumul de ieșire către Ungaria pe o lungime de aprox 1,3 km, cu câte o bandă pe sens, în așa fel încât să poată fi executat pasajul:, anuntase in septembrie, Ilie Bolojan.