Oradea, orasul pasajelor. Terminalul intermodal, de la Oradea, va avea un pasaj peste Calea Borsului
Stiri Oradea

Oradea, orasul pasajelor. Terminalul intermodal, de la Oradea, va avea un pasaj peste Calea Borsului

Primarul Ilie Bolojan a prezentat în cadrul conferinței de presă de azi, 28 septembrie 2017, detalii privind partea de infrastructură conectivă a terminalului intermodal cu rețeaua principală de transport.

De altfel, indicatorii tehnico-economici ai proiectului ”Construirea de drumuri colectoare și a pasajului pentru Centrul de Transport Intermodat – Varianta I recomandată de proiectant” au și fost aprobați în ședința Consiliului Local de astăzi.

Strategia de dezvoltare a orașului pe termen mediu și lung are în vedere dezvoltarea unui centru intermodal pentru asigurarea transportului combinat rutier-feroviar al mărfurilor, cu facilități de manipulare și depozitare a mărfurilor și zone dedicate serviciilor. Locația propusă pentru dezvoltarea proiectului de construire a terminalului este un amplasament situat în zona gării C.F.R din Episcopia Bihor, cu acces printr-un drum municipal la drumul european E60/drumul național DN1.

În vederea deservirii viitorului centru de transport intermodal se propune realizarea unui pasaj suprateran în intersecția străzii Calea Borșului cu străzile Uzinelor și Nicolae Filipescu, zona girației existente, precum și a unui drum colector paralel cu Calea Borșului, începând de la intersecția cu acces la Centrul Intermodal.

interlink.ro

pasaj colector terminal intermodal

Primarul Ilie Bolojan a precizat că pasajul, care va avea o lungime de aprox 270 m, se va realiza peste girația de acces în parcul industrial. Pasajul va avea două benzi de circulație, fiecare cu lăţimea de 3,9 m. Proiectul prevede realizarea de la pasaj și a unui drum colector în lungime de 1,4 km.

Totodată, va fi lărgit drumul de ieșire către Ungaria pe o lungime de aprox 1,3 km, cu câte o bandă pe sens, în așa fel încât să poată fi executat pasajul.

Valoarea totală a proiectului este de 23.409.847, 94 lei, întreaga lucrare urmând să fie realizată în 19 de luni, din care 3 luni reprezintă proiectarea.

S-a ales varianta I propusă de proiectant, aceea a realizării pasajului cu două benzi de circulație. Dacă, se mergea pe varianta cu patru benzi, investiția era cu mult mai mare, iar în plus trebuia relocată în totalitate linia de tramvai din zona respectivă. Dacă totul va merge bine, noi vom demara procedura de licitație pentru acest subproiect – partea de infrastructură conectivă a terminalului intermodal cu rețeaua principală de transport, în cursul lunii octombrie. Ea va râmâne în proprietatea și administrarea orașului Oradea, iar partea de terminal intermodal propriu-zis va intra în sarcina celui care va câștiga licitația”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

Ne găsești și pe Google News