Bihorul este in termen in ceea ce priveste inchiderea depozitelor de gunoi neconforme din judet
Stiri Oradea

Bihorul este in termen in ceea ce priveste inchiderea depozitelor de gunoi neconforme din judet

Proiectul privind închiderea depozitelor de gunoi neconforme din județul Bihor se încadrează în termenii contractuali, lucrările fiind în graficul stabilit, anunta Consiliul Judetean Bihor

Vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Mang a inspectat ieri, 7 septembrie, șantierul din Oradea, unde stadiul fizic de închidere se situează la 60%. Aici se execută lucrări de așternere a materialelor geo-sintetice și a stratului de acoperire finală, în următoarea etapă fiind programate așezarea țevilor de irigat și realizarea stratului vegetal. Din valoarea totală a lucrărilor de 44 milioane lei, investiția de la Oradea se ridică la 24 milioane lei, se arata in comunicatul CJ Bihor

Stadiul fizic de închidere al celorlalte 7 gropi neconforme din județ se situează între 75% și 80%. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile din acest an, în urma modificărilor solicitate de către executant, finalizarea lucrărilor a fost stabilită pentru 30 octombrie 2016.

Comisia Europeană (CE) a dat o derogare, până în 2017, pentru ca tara noastra sa-şi închidă gropile de gunoi neconforme cu normele europene de mediu. România, alături de Bulgaria şi Polonia, trebuie să respecte însă nişte obiective anuale prestabilite privind volumul de deşeuri depozitate în unele amplasamente care nu respectă normele.

În cazul in care România nu-si indeplinește obligațiile ar putea primi din partea forului european penalizări ce pot ajunge la un cuantum de 200.000 euro pe zi, sumă care ar putea fi transferată autorităților locale care nu și-au îndeplinit obligațiile.

loading...