Bazinele didactice din judet, o „prioritate” de aproape 2 ani pentru CJ Bihor, ajunse in procedura de licitatie pentru construire
Stiri Bihor

Bazinele didactice din judet, o „prioritate” de aproape 2 ani pentru CJ Bihor, ajunse in procedura de licitatie pentru construire

Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor a demarat procedura de licitație pentru elaborare ”Construire bazin didactic de înot (P+E)” în localitatea Nucet (Lot 1) și Săcueni (Lot 2), din județul Bihor.

Cu toate ca, in septembrie 2016,  președintele Pásztor Sándor spunea:”Consiliul Județean, ca urmare a reacțiilor pozitive, a decis ca acest proiect să devină unul prioritar. Dorim să asigurăm condiții copiilor pentru practicarea sportului, dar și să sporim condițiile de confort pentru locuitorii orașelor bihorene”, a trebuit sa treaca 1 an si jumtate ca pentru aceasta „prioritate” sa fe demarata procedura de licitatie.

Pentru ambele loturi s-au înscris câte 10-10 firme de proiectare. După parcurgerea etapelor de licitație, și până pe data de 7 martie 2018 nefiind depuse contestații, au fost declarate câștigătoare următoarele două firme:

  1. Pentru Lot 1 – Nucet, S.C. PROEXCO SRL (din Bihor), valoarea licitată fiind de 94.440 lei (în studiul de fezabilitate, valoarea estimată a fost de 158.785 lei)
  2. Pentru Lot 2 – Săcueni, S.C. DAT CONSTRUCTIV S.R.L. (București), valoarea licitată fiind de 124.000 lei (în studiul de fezabilitate, valoarea estimată a fost de 257.865 lei)

Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor ne-a declarat: ”Termenul de realizare a proiectelor tehnice este de trei luni, pentru perioada martie – iunie 2018, astfel încât, deja în luna iulie am putea începe licitația pentru execuție, cel mai probabil pentru ambele orașe”.

Asta dupa ce, in luna februarie 2017, acelasi Pásztor Sándor anunta ca lucrarile la aceste bazne se vor finaliza in 2017: „Consiliul Județean Bihor și-a asumat rolul de coordonator al acestui proiect major. Vom susține finanțarea pentru prima variantă, primăriile urmând să contribuie cu diferența de sumă în cazul în care optează pentru construirea a două bazine. Anul acesta va fi demarată construcția în cel puțin două localități”.

 A.D.D. Bihor este structura ce înglobează Consiliului Județean Bihor, 3 municipii și 6 orașe ale județului, având ca principal obiectiv de activitate derularea unor proiecte de infrastructură majoră.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News