Banii pentru vacanta in afara tarii
Diverse

Banii pentru vacanta in afara tarii

Atunci cand vine vorba de pregatirea vacantei, un aspect foarte important de care este nevoie sa tinem cont il reprezinta finantele alocate. Informarea privind variantele disponibile pentru a lua bani in vacanta si alegerea optiunilor care ofera cele mai mari avantaje, duce la economisirea unor resurse financiare ce pot si utilizate in scopuri placute in vacanta.

  • Valuta specifica tarii in care mergi: este indicat sa dispui de o suma de bani, in moneda tarii in care urmeaza sa mergi. Aceasta suma iti este utila la plata unor lucruri ca taxi, mancare sau bautura in aeroport sau in cazul in care nu gasesti un ATM de unde sa poti retrage bani.

Pentru a schimba banii in moneda pe care o doresti, este bine sa te informezi asupra cursului valutar. Cea mai la indemana metoda este utilizarea convertorului valutar disponibil pe internet. Pe langa rata de schimb valutar care difera si iti poate aduce avantaje, este nevoie sa te interesezi si de comisioanele percepute. Exista case de schimb valutar care nu percep comisioane dar care ofera o rata in care acestea se regasesc. De asemenea, sunt anumite banci care ofera o rata de schimb avantajoasa clientilor.

  • Cardul de credit: potrivit pentru a calatori in afara tarii si utilizat rational este un instrument eficient din punct de vedere costuri. Exista carduri de credit special concepute pentru a fi utilizate in afara tarii iar comisioanele percepute in acest caz sunt avantajoase.

Este esential ca banca ce a emis cardul de credit sa fie anuntata de zona in care urmeaza sa calatoresti pentru ca acesta sa nu fie blocat. De asemenea, numarul de telefon al bancii pentru servicii non-stop sa fie la indemana in cazul in care cardul este pierdut sau furat.

interlink.ro

Cel mai mare avantaj in cazul utilizarii acestora este ca achizitiile sunt raportate la cursul de schimb valutar inter-bancar, de obicei cel mai bun pe care il poti obtine.

  • Card de debit: tinand cont de disponibilitatea ATM-urilor in aeroporturi si orase din intreaga lume, aceasta poate fi cea mai simpla metoda de a obtine bani in moneda tarii in care calatoresti. Vei obtine aceeasi rata de schimb valutar avantajoasa atunci cand utilizezi cardul de debit sau extragi bani , ca si in cazul in care folosesti cardul de credit pentru a face achizitii. Este important ca, atunci cand folosesti plata cu acest card, sa o faci in moneda respectiva pentru ca rata de schimb valutar oferita de banca este mai buna decat cea oferita de comerciant.

Carduri pre-platite: acestea ofera avantajul de securitate pe care cardul de credit il are dar, pe langa aceasta, ajuta la incadrarea intr-un buget. Acest tip de card este incarcat cu o anumita suma de bani pe care o poti utiliza pe perioada vacantei. In acest fel, nu exista riscul de a cheltui mai mult decat ai si, totodata, daca calatoresti in mai multe tari, poti incarca cardul cu anumite sume pentru fiecare moneda. In acest fel, poti face incarcarea intr-o anumita moneda atunci cand evolutia cursului valutar este una avantajoasa. Dezavantajul este ca se percep comisioane pentru a retrage bani de la ATM sau pentru a realimenta cardul.

Andrei Georgescu

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0