Primaria desfiinteaza mai multe parcari cu plata din centru, în vederea descongestionării traficului
Informatii utile

Primaria desfiinteaza mai multe parcari cu plata din centru, în vederea descongestionării traficului

Comisia de circulaţie și transport rutier din cadrul Primăriei Oradea a aprobat azi, 25 octombrie, trei propuneri înaintate de către Direcția Patrimoniu Imobiliar – Serviciul Parcări și Direcția Tehnică, care vizează desființarea unor locuri de parcare din zona centrală. 

Astfel, s-a aprobat desființarea celor 5 locuri de parcare cu plată amenajate în intersecția străzilor Bicazului-Dunărea-Eminescu și amenajarea în locul acestor parcări a unei benzi de circulație, precum și montarea indicatoarelor ”oprirea interzisă”. Această decizie s-a luat datorită faptului că mulți cetățeni au sesizat Primăria Oradea cu privire la necesitatea descongestionării traficului în zona menționată, conducătorii auto având posibilitatea să circule mai ușor, cu o vizibilitate mai bună, în urma desființării acestor locuri.

A doua propunere vizează desființarea celor 13 locuri de parcare cu plată amenajate în parcul Traian pe partea stângă, vizavi de Palatul de Justiție. În urma hotârării comisiei de circulație, în timp ce aceste locuri se vor desființa, pe partea cealaltă, în fața clădirii Tribunalului, parcările existente vor fi transformate în parcări paralele cu axul drumului. Se vor putea crea astfel două benzi de circulație, astfel ca autoturismele care vin de pe străzile Magheru și Libertății, precum și dinspre strada G. Enescu, să poată vira mai ușor fie spre strada Tribunalului, fie spre stânga pe lângă Romcontrol, în timp ce altele vor putea merge înainte spre strada Mihai Eminescu.

,,Ne dorim descongestionarea zonei din fața Palatului de Justiție, traficul de aici fiind foarte aglomerat din cauza instituțiilor și școlii care funcționează în această zonă, în special în cursul dimineții și la orele de vârf. Una din primele măsuri pentru a fluidiza circulația este desființarea acestor locuri de parcare, urmează să studiem și alte posibilități pentru descongestionarea traficului, inclusiv desființarea altor locuri de parcare. Conducătorii auto care vin în zonă au posibilitatea de a parca în parcarea supraetajată din spatele Tribunalului, care deține 455 de locuri de parcare”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiul Oradea.

Tot în cadrul ședinței Comisiei de circulație s-a decis și desființarea locurilor de parcare cu plată din Piața Ferdinand, situate înaintea intersecției cu strada Ady Endre. În urma desființării acestor locuri de parcare, conducătorii auto care ies din strada Ady Endre vor avea vizibilitate mai bună din partea stângă.

Foto: generic

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News