Banca Centrală Europeană introduce in circulaţie, începând cu 4 aprilie 2017, noua bancnotă de 50 de euro. (VIDEO)
Extern

Banca Centrală Europeană introduce in circulaţie, începând cu 4 aprilie 2017, noua bancnotă de 50 de euro. (VIDEO)

Banca Centrală Europeană (BCE) introduce in circulaţie începând cu 4 aprilie 2017 noua bancnotă de 50 de euro, cu noi caracteristici de securitate, bancnota de 50 de euro fiind una dintre cele mai răspândite bancnote din zona euro, informează site-ul oficial al BCE.

Aceasta va fi cea de-a patra bancnotă din seria ‘Europa’, după cea de 5 euro care a intrat în circulație în luna mai 2013, urmată la sfârșitul lunii septembrie 2015 de noua bancnotă de 10 euro iar în luna noiembrie 2015 de noua bancnotă de 20 euro.

Noua bancnotă de 50 de euro, cea de-a patra ediţie din seria Europa, a fost introdusă în circulaţie maţi, într-o încercare a BCE de a crea bancnote europ mai rezistente la falsificare, datele de securitate ale acesteia incluzând o fereastră cu portret plasată în partea de sus a hologramei, ce devine transparentă dacă este privită în lumină. Fereastra conţine un portret al zeiţei Europa, din mitologia greacă, vizibilă pe ambele feţe ale bancnotei. Acelaşi portret este vizibil şi în filigran, alături de numărul „50” în nuanţa verde-smarald. De asemenea, noua bancnotă mai conţine şi zone imprimate în relief pentru cei cu deficienţe de vedere.

Sursa: Mediafax

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News