Incendiu la o gospodarie din Cadea. La un pas de deflagratie, din cauza unei butelii. (FOTO/VIDEO)
Stiri Bihor

Incendiu la o gospodarie din Cadea. La un pas de deflagratie, din cauza unei butelii. (FOTO/VIDEO)

În jurul orei 12.45, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat prin numărul unic 112, cu privire la izbucnirea unui incendiu la o gospodărie din localitatea Cadea.

Pentru gestionarea evenimentului, au fost alertate echipajele Stației de Pompieri Săcueni care, în urma executării recunoaşterii, au constatat că flăcările se manifestau violent la două încăperi și la acoperișul locuinţei, precum şi la o construcție auxiliară (magazie) lipită de casă, existând un risc ridicat de propagare a acestora la locuința învecinată .

Pompierii militari au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, dispozitivul adoptat vizând localizarea şi lichidarea incendiului şi protecţia încăperilor neafectate de flăcări și a casei situate în vecinătate.

Acţiunea de stingere, care a durat aproximativ 2 ore și 35 de minute, a fost îngreunată de existenţa numeroaselor materiale combustibile (materiale textile, hârtie, lăzi, corpuri de mobilă etc.) ce au favorizat dezvoltarea pe timpul arderii a unor temperaturi înalte şi  degajarea unei cantităţi mari de gaze şi de fum. Pompierii militari au  evacuat o butelie din bucătăria afectată de incendiu, împiedicând producerea unei deflagrații.

Ca urmare a producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un coș de fum deteriorat,  au ars: acoperişul casei, magazia, corpuri de mobilier, ferestre și uși din lemn.

Echipajele de pompieri au stins focarele de incendiu înainte ca flăcările să cuprindă întreaga locuinţă, reușind să salveze trei încăperi, numeroase bunuri pe care    le-au evacuat pe timpul misiunii (corpuri de mobilă, 2 calculatoare, 2 monitoare, mașină de spălat, frigider și alte aparate electrocasnice, sobă, mobiler birou etc.),  împiedicând totodată propagarea incendiului la casa învecinată.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News