Asociația Frends, filiala Oradea, a facilitat o întâlnire a ONG-urilor locale și a tinerilor interesați de voluntariat cu sociologul și senatorul liberal Adrian Hatos
Adrian Hatos

Asociația Frends, filiala Oradea, a facilitat o întâlnire a ONG-urilor locale și a tinerilor interesați de voluntariat cu sociologul și senatorul liberal Adrian Hatos

Miercuri, 26 iulie, Asociația Frends filiala Oradea a facilitat o întâlnire a ONG-urilor locale și a tinerilor interesați de voluntariat cu domnul sociolog și senator Adrian Hatos la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor.

Scopul întâlnirii a fost o discuție nonformală despre ce înseamnă voluntariatul în societate, cum îl putem valorifica la maxim și ce politici publice pot fi dezvoltate pentru a încuraja eforturile acestor organizații.

S-a identificat nevoia de unitate, precum și cea de o mai mare vizibilitate la nivelul tinerilor, iar una dintre soluțiile găsite este organizarea unui târg de oferte de voluntariat. Astfel, toate persoanele interesate ar avea acces la informații într-un singur loc și ar putea alege să se alăture ONG-ului cu care rezonează cel mai mult, care se aliniază cu valorile lor. Profesorul Adrian Hatos a subliniat nevoia profesionalizării managementului asociațiilor de voluntari, accentuând importanța comunicării cu partenerii din societate, a transmiterii cât mai eficiente către societate a mesajului organizațiilor și relevanța unor direcții de acțiune prea puțin încercate precum fund-raising sau implicarea în dezbaterile de politică publică.

Evenimentul a fost unul reușit și a reunit ONG-uri cunoscute: ADL – Asociația Deficienților Locomotori Bihor, AIESEC Oradea, Asociația Crișana 6, ARDT – Asociația de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului, ASEO – Asociația Studenților Economiști din Oradea, ASIO – Asociația Studenților Ingineri Oradea, Crucea Roșie Bihor, Erasmus Orientation Program, Rotaract Club Oradea, Uniunea Studenților din Oradea și Fundația Șinca. Acestea s-au bucurat că, pentru prima dată, au simțit că sunt cu adevărat ascultate de o personalitate de pe scena politică românească.

„Organizațiile au apreciat mult deschiderea și sinceritatea cu care le-a vorbit un senator și au pus întrebări, au dezbătut problema atracției studenților și a retenției lor în organizații și părea că le face plăcere să petrecem timpul împreună, chiar și după terminarea evenimentului, în fața Bibliotecii.

Personal mulțumesc în mod deosebit d-lui Adrian Hatos, iar apoi tuturor asociațiilor care și-au arătat deschiderea către evenimentul nostru.” a declarat Mirela Cosma, Coordonatorul Frends Oradea.

Organizatorii le sunt recunoscători tuturor celor prezenți, iar totodată îi îndeamnă pe toți orădenii să stea pe aproape, pentru că vor urma o mulțime de proiecte și evenimente de anvergură.

Ne găsiți și pe Google News