ANRE anunta scumpirea gazelor, pentru clientii casnici, incepand cu 1 aprilie.
Economic

ANRE anunta scumpirea gazelor, pentru clientii casnici, incepand cu 1 aprilie.

ANRE anunta ca preturile gazelor pentru consumatorii casnici, vor creste, in medie cu 2%, incepand cu 1 aprilie. Astfel Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat în ședința din 30.03.2017, prețurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale pentru cei 38 de furnizori de gaze naturale.

„La stabilirea preturilor reglementate s-au avut in vedere prevederile metodologiei aprobată prin Ordinul ANRE 182/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, în concordanță cu prevederile OUG 64/2016, potrivit căreia, începând cu 1 aprilie 2017, gazele naturale de proveniență internă se vor vinde pe piața concurențială, inclusiv pentru clienții casnici, fără stabilirea unui preț de vânzare”, scrie in comunicatul ANRE.

ANRE a mai explicat ca, desi producția internă de gaze naturale este liberalizată, ANRE are în continuare obligația de a stabili prețuri reglementate pentru clienții casnici și, astfel, de a monitoriza evoluția pieței concurențiale de gaze naturale.

interlink.ro

„Menționăm că, în prezent, orice client casnic are opțiunea de a rămâne în piața reglementată de gaze naturale – în care furnizarea gazelor naturale se efectuează în baza contractelor-cadru de furnizare reglementată și la preț reglementat, ambele stabilite de ANRE sau de a trece în piața concurențială – în care furnizorul vinde gaze naturale clientului final la prețul și în condițiile comerciale de furnizare convenite cu acesta, prin negociere sau, după caz, la prețul și condițiile comerciale din oferta-tip pentru care respectivul client final a optat”, se mai arata in comunicatul ANRE.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News