Un TIR a luat foc, in aceasta dimineata, in zona Piatra Craiului. 12 mc de furnir mistuiti in incendiu
Comunicate de presa

Un TIR a luat foc, in aceasta dimineata, in zona Piatra Craiului. 12 mc de furnir mistuiti in incendiu

Vineri, 31.03.2017, în jurul orei 06.10, un apelant al numărului unic 112 informa Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor, cu privire la producerea unui incendiu pe DN 1, în zona Piatra Craiului, la un autotren ce se deplasa dispre Cluj spre Oradea, încărcat cu aproximativ 24 de metri cubi de furnir.

La locul evenimentului au fost mobilizate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației de Pompieri Aleșd, dintre care două de stingere și unul de prim ajutor calificat, fiind alertat totodată și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bulz.

În momentul sosirii echipajelor de pompieri, flăcările se manifestau violent la capul tractor și la aproximativ jumătate din semiremorca autotrenului.

Forțele de intervenție au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, reușind să localizeze și să lichideze incendiul în limitele găsite, în aproximativ 25 de minute, echipajele acționând în continuare pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului și cercetarea împrejurărilor în care acesta s-a produs.

În urma incendiului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un scurtcircuit electric, au ars capul tractor, circa 50% din prelata semiremorcii autotrenului și s-a degradat aproximativ jumătate din marfa transportată, pompierii reușind să salveze circa 12 metri cubi de furnir.