Ancheta degeaba in spitalele oradene, dupa o confuzie “jurnalistica”
Stiri Oradea

Ancheta degeaba in spitalele oradene, dupa o confuzie “jurnalistica”

Anchetă la spitalul din Oradea, unde un copil de 9 ani a fost dat afară, deşi se află în stare foarte gravă“, titra astazi dimineata realitatea.net, fara ca macar sa solicite punctul de vedere al spitalului sau sa verifice veridiciatea afirmatiilor. Totodata Ministrul Sanatatii s-a autosesizat si a trimis un control inopinat la spitalele oradene.

Foarte interesant este faptul ca aceasta “ancheta jurnalistica”  vine pe fondul in care noul ministru PSD a anuntat, inca de la instalare, ca se va axa pe calitatea serviciilor medicale si pe relatia pacient-doctor.

Săptămâna trecută am fost chemaţi pentru control la spital, doamna doctor l-a trimis la Terapie Intensivă, la dl dr. Florea. Încercăm mai multe tratamente, să-şi poată reveni. Când am fost accidentat cu copilul la Spitalul Oradea, am fost foarte mulţumiţi de ei, dar la spitalul de copii n-am fost mulţumiţi. Au vrut să-l dea afară, că nu-şi mai revine, n-au vrut să-l mai ţină.

Nu mi s-a spus că trebuie să plătesc acel decont de 13000 de lei, doar atât că am primit facturile. Lângă biletul de ieşire, era şi factura de plată, dar nu nouă… În luna martie trebuie să-i pună din nou placa, decomadată nici noi nu ştim ce urmează pentru copil“, a spus mama micuţului, care a reclamat nereguli in spitalele oradene, potrivit realitatea.net.

De asemenea realitatea.net a anuntat ca “Marta Maria Toma, mama copilului de 9 ani dat afară de la un spital din Oradea, deşi micuţul se află în stare foarte gravă, a intervenit la Realitatea TV, unde a afirmat că, la externarea fiului ei, i s-a înmânat, alături de biletul de externare, şi o factură pentru serviciile medicale“.

Insa, se pare, ca lucrurile nu au stat chiar asa, iar conducerea spitalului dezminte aceste acuzatii si a transmis catre infoOradea.ro, un comunicat in care explica situatia:

Referitor la situatia pacientului TOMA ALEX – CATALIN, va aducem la cunostinta urmatoarele:

  • Perioada de internare 26.09.2017 – 23.10.2017;
  • Valoarea Decontului de cheltuieli este de 13.079,70 lei;

          Pacientul s-a prezentat la Spitalul Clinic Municipal ,,Dr.Gavril Curteanu” Oradea  prin transfer de la Spitalul Judetean Clinic de Urgenta Oradea, dupa o interventie neurochirurgicala.

          La iesirea din spital apartinatorilor li s-a inmanat Decontul de cheltuieli (nu Factura) asa cum procedam cu fiecare pacient internat in unitatea noastra, Decontul avand valaoarea sus mentionata.

          In data de 23.01.2018,  parintii s-au prezentat cu, copilul la consult in Ambulator, dupa care a fost trimis pe sectia ATI pentru schimbarea sondei gastrice care era infundata, copilul prezentand multiple escare care dovedeau o proasta ingrijire la domiciliu.

          S-a efectuat inlocuirea sondei si parintii au fost consiliati cu privire la ingrijirile tegumentelor la un copil aflat in situatia data.

          Nu s-a refuzat nici un fel de tratament, nu s-a facut referire la neplata spitalizarii, parintii avand o atitudine ostila la adresa personalului medical.

Pana la urma, se pare ca a fost o confuzie facuta de parintii pacientului, care au crezut ca au de achitat anumite sume de bani, transmitand informatii eronate, iar realitatea.net le-a preluat fara a verifica veridicitatea acestora.

Citeste si: Investitii majore in sanatate, in spitalele oradene, in 2018. Vezi care sunt aceste investitii