Ieri a avut loc “Ziua Voluntarului Caritas”. Asociatia Caritas si-a premiat performerii
Diverse Florica Chereches

Ieri a avut loc “Ziua Voluntarului Caritas”. Asociatia Caritas si-a premiat performerii

Sala festivă a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea a găzduit miercuri, 31 ianuarie 2018, cea de-a XII-a ediție a Zilei Voluntarului Caritas, Povestea continuă, în cadrul căreia au fost premiaţi cei mai activi voluntari ai Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea în anul 2017.

La eveniment au participat, alături de voluntari şi invitaţii lor, PSS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, Florica Cherecheș, deputat, Claudia Ardelean, reprezentând Administrația Social Comunitară Oradea și Claudia Torje președinte în Cadrul Colegiului Național al Asistenților Sociali, Sucursala Bihor.

Anul 2017 a fost un an plin de schimbări pentru departamentul de voluntariat al Asociației Caritas Eparhial Oradea. Baza de date cu voluntari a crescut, și mulți elevi de liceu au participat la seminarii de promovare a voluntariatului. Dintr-o bază de date de peste 420 de persoane cu contracte deschise, 290 de voluntari au ales să schimbe comunitatea în care trăiesc. Acești minunați voluntari, printre care și noi, au realizat 7.744 de ore de voluntariat în 2017. Au fost acordate 11 premii pe activităţi şi programe, 9 premii speciale şi premiul “Voluntarul anului 2017” după cum urmează:

Premiul CANTINA SOCIALĂ

Cantina socială este un serviciu social în cadrul căreia voluntarii pe lângă servirea efectivă a beneficiarilor, aceştia interacţionează în mod direct cu beneficiarii. În anul 2017, 79 de voluntari au realizat 1285 ore de voluntariat la cantina socială.

Premiul pentru pregătirea hranei, servirea hranei, spălarea veselei, curăţarea sălii de mese şi socializare cu beneficiarii s-a acordat voluntarului: Norbert Orban.

Premiul CENTRUL DE ZI

În anul 2017 la centrul de zi s-au implicat 171 de voluntari care au realizat 2.243 de ore de voluntariat. Toţi voluntarii care au frecventat centrul și-au oferit disponibilitatea cu multă dragoste faţă de aceşti copii.

Premiul pentru ajutorul acordat la învăţare şi efectuarea temelor, pentru activităţile de socializare, de joacă, de dezvoltare personală şi de petrecere a timpului liber cu copiii, s-a acordat voluntarului: Elina Zenovia Neagoe.

Premiul DUŞURI SOCIALE.

Duşurile Sociale reprezintă un serviciu unic pe plan local în cadrul căruia persoanele fără adăpost au acces la condiţii decente de efectuare a igienei corporale. Prin facilitarea accesului la duşuri şi prin asigurarea unei vestimentaţii adecvate venim în sprijinul persoanelor fără adăpost, în menţinerea şi asigurarea igienei corporale. Acest lucru este esenţial şi necesar când vorbim de reintegrarea în câmpul muncii a persoanelor fără un cămin. O activitate deosebită la care ne ajută mereu o voluntară dedicată. În anul 2017 a realizat 66 de ore de voluntariat.

Premiul pentru primirea beneficiarilor, distribuirea materialelor de igienă, realizarea curăţenie după efectuarea duşurilor şi socializare cu beneficiarii s-a acordat voluntarului: Viorica Florea.

Premiul COLECTA DE PAŞTI

La Colecta de alimente de Paști din anul 2017 s-au implicat 125 de voluntari, care au desfășurat 623 de ore de voluntariat contribuind la strângerea de alimente în valoare de peste 8.700 de lei.

Premiul pentru deosebita implicare în strângerea de alimente pentru familiile aflate în dificultate, s-a acordat voluntarului: Andreea Munteanu.

Premiul COLECTA DE CRĂCIUN

La tradiționala Colectă de alimente de  Crăciun, în anul 2017 s-au implicat 41 de voluntari care au desfășurat 244 de ore de voluntariat contribuind la strângerea de alimente în valoare de peste 7.600 de lei.

Premiul pentru deosebita implicare în strângerea de alimente pentru familiile aflate în dificultate, s-a acordat voluntarului: Cristina Sîrb. 

Premiul PRIETENI PENTRU UN ZÂMBET

Ne mândrim cu echipa prieteni pentru un zâmbet. Anul 2017 a fost productiv pentru trupă: acum numără 58 voluntari clovni-doctori activi care reușesc să îi viziteze pe copiii internați de 3 ori pe săptămână. O echipă mare și organizată, dedicată meseriei lor minunate, aceea de a le aduce zâmbete pe chipurile celor internați la Spitalul Clinic Municipal. În 2017 au realizat 2023 de ore de voluntariat!

Premiul pentru zâmbetele aduse pe chipul copiilor şi implicarea constantă în program s-a acordat voluntarului Mălina Arvaș-Popa.

Premiul ADMINISTRATIV

Activitatea administrativă este foarte importantă în organizația noastră. Peste 35 de voluntari ne-au ajutat în acest an realizând peste 270 de ore de voluntariat.

Premiul pentru activități administrative în cadrul asociației, s-a acordat voluntarului: Doris Pastor.

Premiul VOLUNTARIAR CORPORATIST

Acest nou premiu îl oferim pentru încurajarea și facilitarea angajaților de a se implica în activitatea Cantinei Sociale în anul 2017: 25 de voluntari au realizat 100 de ore de voluntariat în cadrul Cantinei Sociale în perioada octombrie-decembrie 2017 iar compania a asigurat masa pentru o zi pe săptămână, vinerea.

Premiul s-a acordat companiei: Celestica. 

Premiul pentru DISPONIBILITATE

Disponibilitatea înseamnă a fi prezent la nevoie și când ești anunțat chiar și cu o 1 oră înainte și faci tot posibilul să fii prezent. Apoi aduci cu tine și prieteni…

Premiul pentru promptitudinea cu care răspunde solicitărilor asociaţiei s-a acordat voluntarilor: Andrei Horgoș și Nicolae Cozma.

Premiul pentru Disponibilitate

Premiul CEL MAI ACTIV VOLUNTAR

Cel mai activ voluntar este persoana care se implică în cele mai multe activități cu dorința de a schimba ceva pentru comunitatea lor

Premiul s-a acordat voluntarei: Mihaela Roșca.

Premiul pentru cel mai activ voluntar

Premiul SPECIAL gestionarea depozitului de haine și alimente

S-a acordat voluntarei Sora Veronica.

Premiul SPECIAL pentru promovarea voluntariatului

S-a acordat profesorilor: Carmen Chiș, Alice Scarlat, Mihaela Costea, Florica Crețiu, Adina Cozma Cărăbaș, Dana Mihincău, Mariana Man, Antonia Monica Nica

Voluntarul Anului 2017Premiul VOLUNTARUL ANULUI

,,Voluntarul anului” este premiul oferit pentru: implicare, disponibilitate, diversitatea activităţilor în care s-a implicat, numărul de ore prestate şi calitatea serviciilor oferite.

Premiul Voluntarul anului 2017 s-a acordat voluntarului: Șerban Baciu.

Evenimentul a fost presărat cu momente artistice susţinute de Florena Țicu Șandro, Clubul sportiv Exclusiv Dance, Bianca Diana Popa, perechile de dansatori: Miruna Adnana cu Alin Breje și Carina Jurjuc cu Tudor Jurjuc, Denis Szanto și Dacian aka Pantera Neagră, formația Melaz și Sabin Mureșan. Prezentarea evenimentului a fost asigurată de voluntarii Bianca Borghesi și Ionuț Tripon.

Felicitări tuturor voluntarilor şi deosebite mulţumiri pentru tot ceea ce au făcut pentru beneficiarii Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea şi pentru asociaţie în 2017.

loading...