AMD Bihor intensifica cooperarea transfrontaliera in domeniul turismului, intre judetele Bihor si Bekes
Stiri Bihor

AMD Bihor intensifica cooperarea transfrontaliera in domeniul turismului, intre judetele Bihor si Bekes

În data de 26 Iulie 2017 a fost semnat contractul de cooperare între reprezentanții Agenției de Managemant al Destinației Bihor și Asociația Bihari Tours din Békéscsaba.

Semnarea acestui protocol a validat, de altfel, o primă întâlnire în care reprezentanții organizațiilor din turism s-au pus la masa rotundă și au dezbătut dezvoltarea turismului între cele două județe.

La intalnire au participat reprezentantii  AMD Bihor si reprezentanti ai mai multor asociatii de turism din Ungaria

În urma discuțiilor, toți participanții au admis că pentru dezvoltarea turismului ar fi oportună o bună colaborare și promovare reciprocă a destinațiilor turistice, atât din Bihor, cât și din Békés, spre exemplu, sub formă de  excursii de o zi, deoarece acestea având menirea de a anima oferta turistică în cele două zone de frontieră.

Intrebat de infoOradea, care este rolul acestei colaborari, directorul executiv al AMD Bihor, ne explicat ca: „Prin aceasta colaborare AMD Bihor va primi un feedback de la turistii maghiari, prin completarea unui chestionar, iar noi vom folosi acest chestionar in scopul imbunatatirii calitatii serviciilor si a infrastructurii turistice din zonele vizitate de turisti.

Bántó Norbert, directorul executiv al Agenției de Management al Destinației Bihor a subliniat faptul că cei mai mulți turiști care practică trekking-ul provin din județul Békés, astfel printr-o bună promovare se înțelege adăugarea în pachetele turistice, a ofertelor speciale de tip trekking pentru destinațiile din județul Bihor.

Ne intereseaza sa cunoastem parerea turistilor despre locurile pe care le viziteaza in Oradea si judetul Bihor, lipsurile si plusurile, iar noi vom directiona aceste informatii, mai dearte spre autoritatle locale sau Consiliu Judetean, pentru imbunatatirea calitatii tutismului bihorean„, a mai completat Banto Norbert, pentru infoOradea.

La semnarea contractului, părțile s-au angajat să furnizeze în timp util și reciproc informații care vor ajuta la promovarea celor două regiuni, să pregătească materiale și publicații în limba maghiară cât și în limba română, și să colecteze date pentru a putea descoperi și îmbunătăți cerințele turistice, astfel încât calitatea serviciilor să crească.

Odata cu acest contract, AMD Bihor se obliga sa furnizeze materiale informative despre judetul Bihor, in limba maghiara, pentru turistii veniti din Ungaria, materiale pe care oricum noi le avem deja„, a adaugat directul executiv al AMD Bihor.

Chiar daca materialele informative sunt facute pe banii bihorenilor, o astfel de colaborare este binevenita, insa asteptam rezultate, nu doar vorbe si contracte, asa cum ne-a obisnuit Consiliul Judetean, in ultima vreme.

Ne găsiți și pe Google News