Accident cu 19 victime intre Valea lui Mihai si Curtuiseni. Doua dintre victime au fost transportate cu elicopterul. Planul rosu de intrerventie a fost activat
Stiri Bihor

Accident cu 19 victime intre Valea lui Mihai si Curtuiseni. Doua dintre victime au fost transportate cu elicopterul. Planul rosu de intrerventie a fost activat

Astăzi, 09 septembrie 2021, la ora 13:57, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a fost a fost anunțat printr-un apel la 112, cu privire la producerea unui accident rutier între localitățile Valea lui Mihai și Curtuișeni, în care a fost implicat un autobuz în care se aflau peste 20 de persoane.

Imediat după primirea apelului, la nivelul județului a fost activat Planul roșu de intervenție, care presupune suplimentarea resurselor la fața locului în vederea optimizării misiunii de răspuns. Astfel, la locul accidentului au fost mobilizate operativ 9 echipaje ale SMURD și ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) (patru echipaje de prim ajutor calificat ale SMURD, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, autospeciala SMURD de transport victime multiple, o autospecială SMURD cu medic și două autospeciale ale SAJ), două autospeciale de descarcerare, două autospeciale de lucru cu apă și spumă și două elicoptere SMURD.

Echipajul de descarcerare a evacuat o persoană prinsă sub autobuz, iar personalul medical și paramedical a evaluat victimele și le-a acordat îngrijirile necesare.

La ora 14.25 s-a dispus încetarea Planului roșu de intervenție.

interlink.ro

În urma evaluărilor medicale efectuate la fața locului, accidentul s-a soldat cu 19 victime din care 11, aflate în cod verde medical, au refuzat transportul la spital.  Două victime au suferit răni grave (cod roșu medical), acestea fiind transportate cu elicopterele SMURD la spital (una la UPU Oradea, iar cealaltă la UPU Cluj). Alte 6 victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea: una aflată în cod galben medical, iar alte cinci victime rănite ușor (cod verde medical).

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News