Școala Gimnazială „Szacsvay Imre” din Oradea, în plin proces de reabilitare
Stiri Oradea

Școala Gimnazială „Szacsvay Imre” din Oradea, în plin proces de reabilitare

Lucrările de reabilitare a Şcolii Gimnaziale „Szacsvay Imre” din Oradea sunt în plină desfășurare. Fațada dinspre strada Mihai Eminescu este aproape finalizată, urmând ca până la sfârșitul lunii octombrie să se desfacă schela existentă.

În prezent, lucrările de reabilitare Școlii Gimnaziale „Szacsvay Imre”, situată pe str. Mihai Eminescu nr. 28, sunt realizate în proporție de 15%. Imobilul în care funcționează unitatea de învățământ este alcătuit din două corpuri principale de clădire: Corp C1 – 3 nivele (S + P + 1 E), Corpul C3 – 2 nivele (P + 1 E), și 4 clădiri anexă. Corpurile C1 și C3 găzduiesc atât învățământul primar, cât și cel gimnazial.

Până acum a fost refăcută fațada dinspre strada Mihai Eminescu, s-au desfăcut și refăcut tencuielile existente. Totodată, au fost refăcute inclusiv brâurile, ancadramentele și ornamentele, urmând ca în zilele următoare să fie aplicat stratul de culoare.

În același timp, a fost desfăcută și refăcută tencuiala interioară de la subsolul, parterul și etajul corpului C1. Totodată, s-au desfăcut dușumelele existente, inclusiv stratul de umplutură din zgură, din sălile de clasă și spațiile administrative din corpul C1. În același corp s-a turnat termobeton în sălile de clasă și spațiile administrative, au fost desfăcute integral instalațiile termice și electrice, instalații termice din cupru la subsolul corpului, instalații electrice la subsolul, parterul și etajul corpului, fiind evacuate stratul de zgură din podul corpului.

În continuare, la corpul C1, se vor executa următoarele lucrări: instalații electrice, termice și sanitare, inclusiv corpurile aferente, finisaje interioare, gletuiri și zugrăveli pereți și tavane, placare pereți cu tarkett până la înălțimea de 1,5 m, faianțare pereți în grupurile sanitare, reparații și înlocuiri tâmplării interioare, izolații termice peste planșeul etajului, ignifugare șarpantă lemn etc. La finalizarea corpului C1 se trece la reabilitarea corpului C3 și se va continua cu anexele C4, C5, C6.

Pe perioade desfășurării acestor lucrări, elevii își vor desfășura activitatea într-o altă locație.

Contractul de proiectare și execuție lucrări a fost semnat în luna decembrie 2020, serviciile de proiectare au fost finalizate în data de 26.04.2021, ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în data de 27.05.2021, iar durata de execuție a lucrărilor este de 16 luni.

Lucrările au ca termen de finalizare luna septembrie 2022 și sunt executate de către S.C. Vitan Exim S.R.L., proiectarea fiind făcută de S.C. BHPROINV S.R.L.

Valoarea totală a contractului de proiectare și execuție lucrări este de 4.495.200,00  lei (fără TVA), din care valoarea lucrărilor este de 4.313,200,00 lei fără TVA.

Execuția lucrărilor de reabilitare a unității de învățământ se realizează din fonduri de la bugetul local.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News