A murit Avicii, unul dintre cei mai cunoscuti DJ din lume
Diverse

A murit Avicii, unul dintre cei mai cunoscuti DJ din lume

Avicii, unul dintre cei mai cunoscuţi DJ de muzică electronică, a murit vineri la vârsta de 28 de ani în Oman, la doi ani după ce şi-a anunţat în mod surprinzător retragerea de pe scenă.

Tim Bergling pe numele său real a fost găsit mort în Muscat, capitala sultanatului, potrivit unui comunicat al agentului său care nu a specificat cauza decesului.

“Cu o durere profundă anunţăm moartea lui Tim Bergling, cunoscut şi sub numele de Avicii”, a anunţat agentul său, citat de AFP.

“Familia lui este devastată şi cerem tuturor să-i respecte intimitatea în aceste vremuri dificile”, a adăugat el.

Considerat drept unul dintre cei mai buni DJ din lume, el a fost cunoscut marelui public pentru hitul său “Wake Me Up” cu cântăreţul Aloe Blacc în 2013.

În ultimii ani, suedezul nu şi-a ascuns problemele de sănătate, cum ar fi pancreatita, din cauza consumului excesiv de alcool. A trebuit să anuleze prestaţiile din 2014 pentru eliminarea vezicii biliare şi a apendicelui. Cu doi ani în urmă, şi-a surprins fanii anunţând că nu va mai performa pe scenă.

Am hotărât că acest turneu din 2016 va fi ultimul şi că acestea vor fi ultimele mele spectacole”, a scris el, justificând această decizie prin dorinţa de a face “mai multe lucruri” în viaţa sa.