A inceput marcarea parcarilor, cu vopsea rosie, din Zona Zero a Oradiei. Cat vei plati daca parchezi acolo
Stiri Oradea

A inceput marcarea parcarilor, cu vopsea rosie, din Zona Zero a Oradiei. Cat vei plati daca parchezi acolo

Primăria Oradea prin Direcția Patrimoniu (DPI) Imobiliar a început marcarea corespunzătoare a parcărilor din zona 0, ca urmare a temperaturilor ridicate ce permit trasarea acestora cu vopsea roșie.

În primă fază au fost  montate cele aproximativ 1.400 de indicatoare destinate locurile de parcare din zona 0, iar de azi a început marcarea cu vopsea roșie a părții carosabile, pentru o mai bună vizibilitate . Angajații Serviciului Parcări din cadrul DPI au început cu locurile de parcare de pe strada Primăriei, partea dreaptă, în cursul zilei de mâine urmând să treacă la marcare celor de pe partea stângă.

Citeste si: Lista strazilor aferente zonelor de parcare din Oradea

Acțiunea va continua etapizat și în restul zonelor din oraș.

Reamintim că zona 0 de parcare (marcaj roșu) este situată în apropierea parcărilor supraetajate și a instituțíilor publice de interes pentru utilizatori și cuprinde parcările din străzile: Bicazului, Braşovului, Dunărea, Franz Schubert, Gheorghe Dima, Episcop Mihail Pavel, General David Praporgescu, Iuliu Maniu, Mihai Eminescu, Nicolae Jiga, Parcul Traian, Piaţa 1 Decembrie, Primăriei, Roman Ciorogariu, Rovine, Snagovului, Traian Moşoiu şi Victor Babeş, pe ambele părți, după caz. Unele parcări de pe străzi din zona 0 sunt incluse parțial în această zonă și parțial în zona 1 sau 2 conform semnalizărilor indicatoarelor de parcare, iar unele parcări de străzi din zonele 1 sau 2 vor fi modificate la nevoie în parcări de zona 0.

Taxele achitate pentru zona 0 sunt valabile și în zonele 1 și 2, însă taxele achitate pentru zonele 1 și 2 nu sunt valabile în zona 0. Abonamentele pentru marcaj alb achitate pentru zona 2 nu sunt valabile în zona 0.

Citeste si: Noile tarife de parcare din Oradea stabilite in functie de culoarea cu care sunt marcate

Taxarea în zona roșie se face în intervalul 07 – 21.

Așa cum se știe, de la 1 ianuarie, la parcările publice din municipiu s-a introdus o nouă zonă de tarifare, numită zona zero sau zona roșie (marcaj roșu), unde taxa pentru staționarea autovehiculelor este de 8 lei/oră.

Ne găsiți și pe Google News