Noile tarife de parcare din Oradea stabilite in functie de culoarea cu care sunt marcate
Stiri Oradea

Noile tarife de parcare din Oradea stabilite in functie de culoarea cu care sunt marcate

Începând cu acest an, peste 1.300 de locuri de parcare din Oradea sunt taxate ca parcări din Zona 0 roșie, taxa pentru staționarea autovehiculelor fiind de 8 lei/oră. Primăria Oradea a montat indicatoarele de parcare cu „zona zero”, urmând ca locurile să fie marcate cu vopsea roșie.

De la 1 ianuarie, 1.364 de locuri de parcare din Oradea sunt în zona 0 roșie, 1.756 în zona 1 galbenă, iar 4.466 în zona 2 albă. Modificările tarifelor pentru parcările publice cu plată au fost făcute în baza strategiei de administrare a parcărilor. Astfel, s-a introdus o nouă zonă de tarifare on-street (parcări stradale) – Zona 0 (marcaj ROȘU), în zonele adiacente parcărilor off-street (parcări supraterane sau subterane) construite în Oradea. Este vorba de zona de 300 m din jurul parcărilor supraterane sau subterane din Oradea.

Pentru ocuparea intensivă a locurilor de parcare, tariful este 8 lei/oră, cu limitare la 1 oră, orarul fiind 7.00-21.00, de luni până vineri.

Prin această nouă zonă de tarifare, se dorește determinarea celor care preferă să parcheze pe carosabil, cu toate că au în apropiere o parcare supra/subterană, să aleagă să parcheze într-o parcare amenajată, unde tariful este de 3 lei/1 h, decât pe carosabil (zona roșie) unde tariful este de 8 lei/1 h.

interlink.ro

O altă modificare privește aplicarea unui tarif redus de parcare în parcările off-street în intervalul orar 18:00 – 7:00, respectiv 1.5 lei/oră.

Tot de la 1 ianuarie a fost uniformizat abonamentul de parcare stradal la 150 lei/lună și a abonamentelor pentru parcări rezidențiale la 160 lei/an.

Au fost modificate și tarifele pentru parcarea din curtea Primăriei. Astfel, primele 30 de minute sunt gratuite, între 30 de minute și o oră tariful este de 10 lei, între 1 oră până la 2 ore – 25 de lei, iar peste 2 ore – 50 de lei. 

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News