A început asfaltarea pistei de pumptrack de pe strada Sovata. Ce este Pumptrack
Stiri Oradea

A început asfaltarea pistei de pumptrack de pe strada Sovata. Ce este Pumptrack

În această dimineață a început asfaltarea pistei de pumptrack de pe strada Sovata – zona Crișului Repede. În curând, aceasta va putea fi folosită atât de biciclete, cât și de role sau skateboard.

Pista de pumptrack este amplasată imediat după terenul de fitness, respectiv între această zonă și țarcurile pentru deșeuri menajere, înspre Podul Densusianu. Suprafața construită a pistei este de 740 mp.

Lucrările sunt executate de S.C Madlev Cons S.R.L, valoarea contractului de lucrări fiind de 542.695 lei (fără TVA).

Asfaltul oferă o bună aderență, având caracteristici antiderapante care vor permite atât începătorilor, cât și celor mai avansați, să poată folosi pista în siguranță. De asemenea, materialul are o rezistență ridicată la factorii externi.

Ce este Pumptrack?

Este o pista cu suprafata speciala,  ondulata si colturi curbate. Consista dintr-o bucla, sau un complex de bucle ce diversifica si anima experienta utilizatorului. Pista pumptrack poate fi folosita ca loc de recreere sau la fel de bine pentru antrenamente profesionale pentru rideri avansati, cum ar fi participanti de curse BMX

În zonele de pământ din interiorul traseului sunt executate rigole de dren, urmând ca după finalizarea asfaltării să fie așternute straturile de pământ vegetal.

La finalul lucrărilor, în jurul traseului se va amenaja o zonă verde.

Ne găsiți și pe Google News