A fost aprobat proiectul realizarii coridorului pietonal si ciclistic intre Cetatea Oradea si Aquapark
Stiri Oradea

A fost aprobat proiectul realizarii coridorului pietonal si ciclistic intre Cetatea Oradea si Aquapark

Consiliul Local Oradea a aprobat derularea proiectului “Realizare coridor pietonal si ciclistic intre Cetatea Oradea si podul proiectat in zona hotelului Hilton.

Finantarea proiectului se va face prin POR 2014-2020, Axa 4. Valoarea totala a investitiei este de 2,8 mil lei (fara TVA), iar durata de realizare a investitiei este de 9 luni.

Citeste si: Ilie Bolojan: “Pentru Oradea anul 2019 va fi un an al santierelor”. Investitii de peste 150 mil euro in urmatorii 2 ani

Proiectul elaborat de Primaria Oradea urmareste atingerea unor obiective precum:

  • crearea conditiilor pentru cresterea sigurantei circulatiei ciclistice si pietonale si pentru reducerea riscului de accidente;
  • promovarea mobilitatii urbane multimodale durabile, avand ca efect reducerea emisiilor de CO2,
  • reducerea poluarii aerului si a nivelului de zgomot din Oradea;
    asigurarea unui model de mobilitate urbana durabila in municipiu.

Traseul propus porneste de pe malul stang al Crisului Repede, ijn dreptul Hotelului Hilton, continuand practic, de pe culeea de pe maulul stang al podului pietonal si ciclistic proiectat in zona, traverseaza Calea maresal Averescu si continua inspre sud-vest pe directia intersectiei Strazii Redutei cu calea Clujului, traverseaza Calea Clujului si continua pe strada redutei pana la accesul inspre Poarta de Est a cetattii.

pasarela clujului Oradea

Lungimea totala a accesului pietonal este de 246 m, iar latimea este variabila. Pe tronsonul 1 latimea este fixa de 8,40 m, iar pentru cel de-al doilea, latimea e variabila, cu o medie de 9,8 m.

Zona va fi amenajata cu mobilier urban, zone verzi si iluminata cu stalpi de iluminat noi, dar si ingropat.

Traseul pietonal va continua cu un pod hobanat, ceea ce înseamnă că va avea un singur pilon de ancorare, de 35 de metri înălțime, podul urmând să aibă 91 de metri lungime. Finanțarea podului, ale cărui costuri s-ar ridica la 2,3 milioane de euro, se va face din fonduri europene.

loading...