129 de soferi sanctionati, pentru abateri in trafic, in doar 24 de ore, pe soselele bihorene
Stiri Bihor

129 de soferi sanctionati, pentru abateri in trafic, in doar 24 de ore, pe soselele bihorene

Joi, 11 mai a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile desfăşurate pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat reducerea riscului rutier generat de încălcarea normelor legale privind limitele de viteză şi conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 129 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 45.040 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare şi au fost constatate trei tamponări.

72 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, nouă pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, şapte pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, au fost sancţionaţi 13 pietoni care au traversat neregulamentar,   11 pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule cu defecţiuni tehnice, patru pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, iar 13 sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, joi, 11 mai a.c., la ora 10.02, pe D.N.19, în localitatea bihoreană Ianca a fost depistat în trafic un bărbat de 47 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 110 km/h, înregistrată cu aparatul radar.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.     

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News