„Au vandut pamantul, urmeaza cerul?”. Greva de avertisment, azi, la Romatsa, traficul aerian va fi afectat, intre orele 11:00 si 13:00
National

„Au vandut pamantul, urmeaza cerul?”. Greva de avertisment, azi, la Romatsa, traficul aerian va fi afectat, intre orele 11:00 si 13:00

Angajaţii Romatsa, regia de stat care se ocupă cu dirijarea traficului aerian din România, vor declansa o greva de avertisment, azi, incepand cu orele 11:00. Greva va dura 2 ore si va afecta traficul aerian din Romania.

Totusi, angajatii Romatsa au precizat ca „Romatsa va asigura 33,3% din zboruri. Nu vor fi afectate zborurile umanitare de stat, medicale, de căutare şi salvare şi de urgenţă. Aeronavele vor fi dirijate conform Flow Control-ului introdus de Eurocontrol”

Intr-un comunicat, primit la redactie, intitulat: „Au vandut pamantul romanesc…Urmeaza cerul?„, angajatii Romatsa, prin vocea liderilor de sindicat isi exprima ingrijorarea fata de lipsa de siguranta la locul de munca, „de conditiile in care, din cauza unui management defectuos, se ajunge cu pasi programati, la faliment si instrainare. Au vandut pamantul, urmeaza cerul?”

De asemenea, angajatii Romatsa isi exprima ingrijoarea fata de reducerea numarului de controlori de trafic care, dupa spusele lor, este un atac la adresa sigurantei traficului, „Inmultirea zborurilor pe teritoriul romanesc si diminuarea numarului de controlori de trafic, constituie, in acest moment, un atac la adresa sigurantei traficului, cu toate eforturile pe care le depunem pentru a gestiona eficient traficul din spatiul romanesc.

In comunicat se mai arata si faptul ca aceasta greva este rezultatul unei lungi batalii pentru depolitizarea si decapusarea acestei institutii.

Anul trecut, in Romania, existau 552 de controlori de trafic aerian, din care 300 sunt controlori de rute, iar restul sunt controlori de turn. Dintre acestia (controlori de turn – n.r.), 47 lucreaza  pe Aeroportul Otopeni.

comunicat romatsa

 

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News