UPDATE: Plan ROSU de urgenta in Bihor. O furtuna violenta a maturat campingul de la Bulz, 15 raniti si un mort (FOTO / VIDEO)
Stiri Bihor

UPDATE: Plan ROSU de urgenta in Bihor. O furtuna violenta a maturat campingul de la Bulz, 15 raniti si un mort (FOTO / VIDEO)

O furtuna extrem de violenta s-a semnalat in seara zilei de 23 iulie 2017, in zona localitatii Bulz, judetul Bihor, ce a cauzat prabusirea mai multor copaci peste corturile instalate in zona de camping, dar si peste mai multe masini, Grindina ce a urmat a cauzat ranirea mai multor persoane.

La 112 au fost anuntati zeci de raniti, printre care si un mort, care, din informatiile noastre, ar fi ramas incarcerat intr-o masina peste care s-a prabusit un copac. In aceeasi masina au fost prinse si o alta persoana care au suferit traumatisme toracice, fiind ransportata, in stare grava, la spital.

La Oradea a fost declansat PLANUL ROSU, toate cadrele  medicale fiind puse in alerta. Toate echipajele SMURD, de pe raza oraselor Alesd si Oradea au ajuns deja la Bulz. 

camping Bulz Bihor

Au căzut câţiva copaci, plus a fost grindina care a rănit mai multe persoane. Avem un deces, care este confirmat, dar aceste date se pot schimba. Mai este afectat un camping în Bratca, localitate lângă Bulz, unde au fost iarăşi pagube din cauza furtunii. Au fost deplasate echipaje din Bihor, dar e posibil să se apeleze şi la echipaje din localitatea Huedin”, a spus Raed Arafat la Digi24.

Toate echipajele SMURD au fost prezente la fata locului, iar  ambulantele din Oradea sunt pregatite si gata sa intervina, in caz ca se solicita prezenta lor acolo, au declarat pentru infoOradea, surse de la Ambulanta Oradea.

UPDATE, 24 iulie, ora 08:00: Bilantul tragediei de la Bulz s-a ridicat la 1 mort si 16 raniti din care 3 in stare foarte grava. Cautarile au fost reluate in aceasa dimineata pentru a identfica eventuale victime ce ar fi ramas incarcerate intre crengile pomilor doborat sau in zona de munte.

La fata locului se afla si echipaje ale politiei, deoarece in zona au ramas mai multe obiecte personale ale celor ce au fugit din calea urgiei

UPDATE, ora 00:05. Planul Rosu a fost ridicat, iar cautarile au incetat. Bilantul tragediei a ramas neschimbat, 1 mort si 15 raniti, 13 dintre ei  au fost transportati cu ambulantele sau SMURD la spitale, iar 2 s-au prezentat, ajungand cu masini particulare la spitalele oradene.

In cursul zilei de luni, se vor relua cautarile si vor fi evaluate pagubele, atat la zona de camping, cat si la locuitorii din localitatile lovite de aceasta furtuna, au declarat pentru infoOradea surse din cadrul ISU.

In zona de camping se aflau in jur de 180 de turisti.

UPDATE: pana la ora 23:55, au fost anuntati 1 mort si 15 raniti,  dintre care 3 in stare grava, transportati  la spitalele din Oradea, Alesd si Huedin. Mai multe persoane au fost tratate la fata locului pentru rani minore. Autoritatile continua cautarile, pentru identificarea posibila a altor persoane aflate in pericol.

Un martor a declarat telefonic, pentru infoOradea “Nu am vazut in viata mea o astfel de furtuna, cadeau copacii aia din camping, unul dupa altul, am vazut cu ochii mei cazand un copac chiar langa 2 oameni, au avut noroc. A fost ceva inimaginabil…si grindina fost deasa, Doamne fereste, a fost un cosmar

Persoana decedata se adapostise in masina find suprins de prabusirea unui pom, o alta persoana aflata in masina, a fost evacuata si transportata la spital

Video: facebook

Foto: Facebook

 

loading...