Zonele turistice din judetul Bihor, după modelul stațiunilor europene. Poate fi consultatul Ghidul de construire în zona montană a județului Bihor
Stiri Bihor

Zonele turistice din judetul Bihor, după modelul stațiunilor europene. Poate fi consultatul Ghidul de construire în zona montană a județului Bihor

noriel.ro

Vă informăm că astăzi, 5 februarie, a fost publicat în transparență decizională proiectul de hotărâre pentru aprobarea „Ghidului de construire în zonele de turism și agrement precum și în zonele de locuire cu potențial turistic, situate în zona montană a județeului Bihor”.

Cei interesaţi pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectele de acte normative la adresa de e-mail registratura@cjbihor.ro sau la sediul Consiliului Judeţean Bihor, în termen de 10 (zece) zile calendaristice de la data publicării acestuia pe site-ul Consiliului Judeţean Bihor.

Vă reamintim că a fost propus un ghid de construire pentru zona montană a județului, care are scopul de a se crea un aspect unitar, care să respecte și să prezerve tradiția și specificul local. Conceptul general va prelua elemente din construcțiile tradiționale din România, precum și din arhitectura montană europeană, cu accent pe pante de acoperiș lungi, elemente din lemn masiv la fațade și interioare, zidării și placări din piatră la nivelurile de intrare. În principiu, se vor folosi materiale naturale, locale.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat mai jos sau pe site-ul Consiliului Judetean Bihor

decathlon.ro
Pr hot aprobare Ghid construire in zonele de turism si agrement zona montana jud Bihor