O noua actiune de control a politistilor bihoreni prin targuri, piete, centre comerciale si terase. 162 de persoane au fost sanctionate pentru nepurtarea mastii
Stiri Bihor

O noua actiune de control a politistilor bihoreni prin targuri, piete, centre comerciale si terase. 162 de persoane au fost sanctionate pentru nepurtarea mastii

noriel.ro

Vineri, 5 februarie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 3.422 de persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 135 de societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, piețe, târguri, parcuri și zone de agrement.

De asemenea, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 109 autoturisme, precum și 210 mijloace de transport, din care 62 de mijloace de transport public în comun (anexăm foto).

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 178 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 42.250 de lei.

decathlon.ro

Dintre acestea, 162 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 29.750 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, 13 sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 4.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, iar 3 sancțiuni, cu amenzi în valoare totală de 8.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

În cadrul misiunilor desfăşurate vineri, 5 februarie a.c., pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în județul Bihor, au fost angrenați 226 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 51 de cadre ale Poliției Locale Oradea, doi pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, un inspector al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, un comisar al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, precum și un inspector al Direcției de Sănătate Publică.

Acțiunile de verificare vor continua zilnic, la nivelul județului Bihor, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

  • Reamintim  faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive etc.) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.
  • – Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.