Ziua Mondiala a Pacii sarbatorita la Oradea de copii de la Centrul de Zi
Stiri Oradea

Ziua Mondiala a Pacii sarbatorita la Oradea de copii de la Centrul de Zi

În cadrul proiectului ”Săptămâna prietenie pentru pace”, Administraţia Socială Comunitară Oradea, copiii din Centrul de Îngrijire de Zi și părinții acestora, împreună cu d-na Miorița Săteanu președinta Fundației Culturale de pe lângă Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai, au sărbătorit Ziua Mondială a Păcii, la Centrul de Zi.

Începând cu anul 1981, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU., ziua de 21 septembrie este celebrată în fiecare an, ca  Ziua Mondială a Păcii.

Azi, când o mare parte din populaţia lumii se află în stare de conflict, copiii au încercat să fie mesagerii păcii, să transmită un mesaj în această zi, ca oamenii să facă un gest de onoare, prin încetarea ostilităților pe parcursul zilei pentru a celebra această zi și astfel să sensibilizeze opinia publică cu privire la aspectele legate de pace. Copiii, alături de educatoarele lor, au pregătit un minunat spectacol cu poezii și cântece și au confecționat, în atelierul de creație al Centrului, un panou cu mesaje pentru pace, panou care va fi expus la Orăşelul Copiilor in data de 24 Sept 2016, orele 11.00 în cadrul unui vernisaj al expoziției dedicate acestei zile.

        În deschidere, directorul ASCO, d-na Arina Moș, a mulțumit celor prezenți pentru interesul manifestat, transmițându-le părinților ”Fiecare din noi trebuie  să promovăm pacea cu dragoste, , si să ne educăm copiii in spiritul respectului și cu bună înţelegere, să fim adevărate modele pentru copiii noştri, să deschidem capitolele educaţiei prin bună cuviinţă.

”Sărbătorim Ziua Internațională a Păcii prin proiectul „Săptămâna prietenie pentru pace” prin diverse activităţi pentru a atrage atenţia comunităţii noastre asupra faptului că pacea este cel mai preţios cadou. Generaţia mea niciodată n-a trebuit să lupte pentru această pace, ea ne-a fost oferită de către oamenii care au luptat pentru ea cu viaţa lor.” a spus dna Miorița Săteanu.

Ne găsiți și pe Google News