Ziua Mondiala a Filosofiei, sarbatorita la Oradea prin mai multe evenimente organizate de Noua Acropola
Cultura

Ziua Mondiala a Filosofiei, sarbatorita la Oradea prin mai multe evenimente organizate de Noua Acropola

Zilele Filosofiei organizate de Noua Acropola Oradea, insumeaza o serie de evenimente prilejuite de Ziua Mondiala a Filosofiei.
  • Joi, 16.11, ora 19:00 – Principiile vieții…după Platon, prezintă: Andreea Neacșu, Noua Acropolă Oradea
  • Sâmbătă, 18.11, ora 17:00 – Înainte de Socrate…despre presocratici, prezintă: prof. Ivo Ivanovici, Director Noua Acropolă în România
  • Marți, 21.11, ora 19:00 – Libertatea de a fi tu însuți, prezintă: Olivia Pocioian, Noua Acropolă Oradea
  • Miercuri, 22.11, ora 19:00 – Deschiderea cursului de Filosofie Aplicată, prezintă: Andreea Neacșu, Noua Acropolă Oradea

Zilele Filosofiei OradeaA fi om și a fi filosof pot fi sinonime atunci când înțelegem prin filosof cel care caută răspunsul corect pentru situațiile cu care se confruntă.
 
Ce este dragostea? Ce este moartea, și bineînțeles ce este viața? Cine sunt eu? Ce este societatea? Ce înseamnă să fiu un bun cetățean? Care este protagonistul eficace? Cum pot contribui la pace și echitate? Sunt întrebările al căror răspuns, inspirat din scrierile lui Platon, va fi prezentat de Andreea Neacșu, în 16 noiembrie în cadrul prelegerii Principiile vieții…după Platon.
 
Prof. Ivo Ivanovici, directorul național al Noii Acropole, va susține pentru publicului orădean conferința Înainte de Socrate…despre presocratici. Presocraticii nu au folosit un limbaj filosofic și un discurs argumentativ, ei s-au exprimat într-un limbaj simbolic. Deoarece urmele lor materiale s-au pierdut aproape integral, simbolurile utilizate nu ne sunt cunoscute și mesajul lor este dificil de pătruns. În cadrul prelegerii de sâmbătă, 18 noiembrie va fi prezentată influența lor în istorie alături de conceptele lor despre Cosmos și Mișcare.
 
Ce este adevărata libertate? Ce înseamnă a fi tu însuţi? În discursul susţinut in 21 noiembrie, Olivia Pocioian va prezenta răspunsurile pe care ni le-au transmis stoicii. Ceea ce ne transmite filosofia stoică sunt idei care se aplică și în viaţa noastră de zi cu zi, deoarece urmăreşte să rezolve problemele vieţii într-un mod practic.
 
Evenimentul se va finaliza cu o invitație la Filosofie Aplicată în continuare prin Cursul de Filosofie Aplicată ce se va deschide în 22 noiembrie. Acesta va avea o durată de 4 luni și o frecvență săptămânală. Alături de prezentarea ideilor filosofilor, cursul cuprinde exemple practice despre cum pot fi aplicate ideile în cazurile concrete ale vieții cotidiene.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0