Zilele Culturii Slovace in Oradea la a III-a editie. Organizatorii va invita la galuste slovacesti si placinte traditionale cu cartofi
Evenimente

Zilele Culturii Slovace in Oradea la a III-a editie. Organizatorii va invita la galuste slovacesti si placinte traditionale cu cartofi

Slovacii si cehii din Romania  vor sarbatorii, timp de doua zile, 25-26 august 2018, a III-a ediție a Zilelor Culturii Slovace în Oradea. Evenimentul este organizat de Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România.

Cetatea Oradea va gazdui manifestarile prilejuite de ziua slovacilor si cehilor și vor cuprinde un program de cântece și dansuri slovace din zona Bihorului. Totodată se va organiza un concurs – faza națională de gătit găluște slovăcești cu brânză – brindzove halusky și un concurs – faza națională de gătit plăcinte din cartofi – tocne. Seara de sâmbătă se va încheia cu un concert de muzică populară slovacă a formației Harach din Slovacia.

CITESTE SI: Calendarul evenimentelor din Oradea in 2018

Festivalul va continua și duminică cu a doua parte, când vor urca pe scenă formații care vor prezenta dansuri și cântece populare tradiționale ale comunității slovace din Bihor și Sălaj.

Duminică se va desfășura și faza internațională  de gătit găluște slovăcești cu brânză – brindzove halusky, la care vor participa primele patru formații calificate la concursul național de sâmbătă, două formații din Slovacia și două formații din Serbia.

Zilele Culturii Slovace este un eveniment organizat de Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România, cu colaborarea Asociației Pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR), Visit Oradea și a Primăriei Municipiului Oradea.

Ne găsiți și pe Google News