Zi de nastere intrerupta de politisti oradeni dupa un apel la 112. Participantii incalcau masurile de prevenire si combatere a pandemiei
Stiri Oradea

Zi de nastere intrerupta de politisti oradeni dupa un apel la 112. Participantii incalcau masurile de prevenire si combatere a pandemiei

Sâmbătă, 19 februarie a.c., în jurul orei 21.07, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică – Poliția Municipiului Oradea au întrerupt un eveniment privat (zi de naștere) care se desfășura în spațiu închis, în incinta unui imobil din municipiul Oradea, încălcând astfel prevederile Legii nr.55/2020 cu privire la organizarea de evenimente (nunți, botezuri, mese festive etc.).

În momentul intervenției polițiștilor, în spațiul respectiv se aflau 44 de persoane, evenimentul fiind întrerupt de polițiști, iar persoanele prezente legitimate și verificate.

În consecință, atât organizatorul, cât și participanții au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 9.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor art. 65, lit. j și k din Legea nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru  „nerespectarea interdicţiilor (…) de a organiza mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri, în spaţii deschise, ori întruniri de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spaţii închise.”, respectiv pentru participarea la astfel de evenimente.

În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor.

Ne găsiți și pe Google News