Sambata, 2 iunie 2018, se da startul la X-Man Romania 2018, in Oradea
Sport

Sambata, 2 iunie 2018, se da startul la X-Man Romania 2018, in Oradea

noriel.ro
In 2 iunie 2018  se va desfasura la Oradea cel mai important eveniment din calendarul triatlonului românesc: Cupa Visit Oradea X-Man Romania 2018. Aceasta va fi a 9-a ediție a Campionatului Internațional de Triatlon pe distanță lungă, care este și Campionatul Național la această probă, patronat de Federația Română de Triatlon, anunta organizatorii

Concursul X-Man Romania 2018 are doua lungimi de traseu:

  • distanța Full Ironman (3.800 m înot, 180 km ciclism si 42.2 km alergare);
  • distanța Half Ironman (1900 m înot, 90 km ciclism și 21.1 km alergare).

Traseele pot fi parcurse atât individual, cât și în echipe. Mai mult de atât, am introdus pentru amatori și 2 categorii speciale: Family Challenge și Company Challenge.

Citeste si: Calendarul evenimentelor  din Oradea 2018.

orange.ro

Competiția este organizată de Asociația Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor în parteneriat cu Federația Română de Triatlon, Primăria Municipiului Oradea, Poliția Rutieră Oradea, Consiliul Județean Bihor. X-Man Romania 2018 se organizează conform regulilor internaționale de triatlon pe distanța lungă, cu ajutorul a peste 130 de organizatori si voluntari. La eveniment vor participa peste 300 de sportivi din țară și din străinătate.

Concursul X-Man Romania 2018 va începe cu proba de înot. Startul pentru distanța lungă (Full Ironman) se va da în data de 02 iunie 2018, la ora 07.00 dimineața la lacul Săldăbagiu de Munte de lângă Hanul Pescarilor. După proba de înot concurenții vor continua cu proba de ciclism pe traseul Paleu – Uileacu de Munte – Cauaceu.

Traseul va fi inchis circulatiei rutiere în intervalul orar 08.00 – 17.30. După parcurgerea buclei de ciclism de 7 ori, concurenții vor reveni în Oradea pentru ultima probă. Proba de alergare se va desfășura în centrul orașului, pe o buclă între Parcul 1 Decembrie – Str.Vasile Alecsandri – Piața Unirii – Str Independenței. Finishul concursului va fi în centrul competițional din Piața Unirii.

Startul pentru distanța scurtă (Half Ironman) se va da la ora 10.00 la lacul Săldăbagiu de Munte, aceasta parcurgând aceleasi probe, doar pe distanțe înjumătățite.

Primii concurenți de la X-Man Romania 2018 vor ajunge în centrul orașului pentru cea mai interesantă și spectaculoasă parte a concursului in jurul orei 13.00, unde orădenii vor avea parte de un spectacol sportiv de calitate, caracterizată de un spirit de competiție aparte și un test de anduranță extremă. Îi invităm pe toți iubitorii de sport să ni se alăture pe trasee și în Piața Unirii!