Un barbat din Girisu de Cris, surprins de radar cu 116 km/h in localitate
Stiri Bihor

Un barbat din Girisu de Cris, surprins de radar cu 116 km/h in localitate

În perioada 25 – 28 mai a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii, informeaza IPJ Bihor

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 264 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 100.690 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 28 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 11 certificate de înmatriculare, au fost constatate 17 infracţiuni şi 16 tamponări.

212 sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 27 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, nouă conducători auto au fost sancționați pentru conducere sub influența alcoolului, șase sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 10 pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.     

Astfel, luni, 28 mai a.c., la ora 00.10, pe drumul județean 797, în localitatea bihoreană Tărian, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 43 de ani, din comuna Girişu de Criş, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 116 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.   

Foto: ilustrativ  

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News