Wizz Air are probleme serioase. Din toamna isi inchide baza aeriana din Debretin. Oradea poate profita!
Stiri Oradea

Wizz Air are probleme serioase. Din toamna isi inchide baza aeriana din Debretin. Oradea poate profita!

Potrivit Airportal.hu, compania aeriana Wizz Air isi va transfera toate aeronavele de pe Aerportul din Debretin pe Aeroportul din Budapesta, in luna octombrie a acestui an.

Wiz Air justifica aceasta renuntare prin faptul ca doreste sa-si consolideze operatiunile pe aeroportul din Budapesta, insa, potrivit unor informatii pe care le detinem, Wizz Air trece prin probleme financiare grave, iar aceasta mutare este, de fapt, o repliere si o restrangere a costurilor.

Totusi, compania a anuntat ca va continua sa opereze zboruri de legatura intre Debretin si Budapesta, pentru ca cetatenii maghiari sa dispuna, in continuare, de o legatura rapida pentru cursele internationale.

De asemenea, compania aeriana maghiara a anuntat ca a gasit solutii si pentru angajatii sai „relevanti”, oferindu-le posibilitatea relocarii in alte baze aeriene din Ungaria si Europa.

Reprezentantii Aeroportului din Debretin sunt socati si au transmis o scrisoare deschisa companiei aeriene Wizz Air, prin intermediul ziarului Airportal.hu, in care isi exprima regretul ca Wizz Air a luat decizia sa paraseasca Debretin si ca vor contiua sa caute alte companii pentru a-si asigura traficul de calatori.

Fara sa ne bucuram, prea tare, de esecurile unora, dar pentru Aeroportul Oradea aceasta informattie ar putea fi foarte importanta, avand in vedere ca Debretin nu ar mai reprezenta o alternativa pentru romanii din vestul tarii.

Citeste si: Din 14 octombrie zburam la Londra de 3 ori pe saptamana, de pe Aeroportul Oradea. HiSky a pus in vanzare biletele

La sfarsitul lunii mai, Aeroportul Oradea a finalizat constructia unui nou terminal cu o suprafața extinsă la 12.500 de metri pătrați, iar capacitatea de deservire a aeroportului a fost dublată, ajungând la 800 de pasageri pe oră.

Este o sansa unica de care decidentii ar putea beneficia, atragand noi companii care sa lanseze din Oradea, zboruri pe rutele pe care zbura Wizz Air din Debretin.

Prin implementarea investitiilor strategice realizate pe Aeroportul Oradea, pista alungita, terminal nou, dotari la standarde inalte, terminal cargo, etc, Oradea și-a consolidat infrastructura pentru a face față unui trafic aerian în creștere. 

Ne găsiți și pe Google News