Vremea in Oradea in saptamana 17-22 iunie 2024. Se intoarce canicula, dar si furtunile, grindina si vijeliile.
Vremea

Vremea in Oradea in saptamana 17-22 iunie 2024. Se intoarce canicula, dar si furtunile, grindina si vijeliile.

Potrivit datelor furnizate de Administratia Nationala de Meteorologie, vremea in Oradea, in saptamana 17-22 iunie 2024, va fi mai calda decat in mod normal, caniculara chiar spre mijlocul saptamanii, cand si temperatura aerului va depasi 34ºC.

Luni, vremea va fi predominant frumoasa si calda, cu o maxima ce va urca pana la 29ºC si o minima ce  va cobori pana la valoarea de 16ºC. Vantul va sufla slab din sector nordic.

Marti, vremea va continua sa se incalzeasca, iar temperatura aerului va urca pana la 31ºC, in timp ce minima din cursul noptii se va apropia de valoarea de 20ºC. Vantul va sufla slab, predominant din sector SE.

Miercuri, vremea va deveni caniculara, iar la amiaza temperatura aerului va urca si chiar va depasi 34ºC. Minima din timpul noptii nu va cobori sub 21ºC. Vantul se va intensifica din sector S.

Joi, vremea varamane deosebit de calda pentru aceasta data a anului cu o valoare maxima de 32ºC si o minima de 19ºC. Vantul va sufla moderat din sector N.

Vineri vremea va redeveni caniculara, pe fondul unui cer senin, iar la amiaza se vor putea atinge si chiar depasi 35ºC. Noaptea va deveni tropicala cand temeperatura aerului nu va cobori  mai jos de valoarea de 23ºC.

Sambata, vremea va ramane calda pentru aceasta data calendaristica, cu o maxima de 32ºC si o minima de 18ºC. Dupaamiaza sunt posibile intensificari ale vantului si ploi torenatiale.

Duminica, vremea se va schimba. cerul va deveni variabil, mai mult noros si va ploua, in cea mai mare parte a zilei. maxima zilei nu va trece de 28ºC, iar minima va cobori pana la 17ºC.

Pe fondul unei incalziri puternice, la mijlocul saptamanaii pot aparea fenomene meteorologice violente, precum vijeliile, grindina si ploi torentiale. Acestea vor fi anuntate prin sistemul nowcasting, in timp util.

La munte, vremea va ramane calda si predominant frumoasa. Ziua temperaturile vor depasi frecvent 25ºC si va exista riscul producerii unor furtuni cu intensificari ale vantului, ploi torentiale si grindina

Ne găsiți și pe Google News