Vremea in Oradea in 9-10 decembrie. Ploile se vor transforma in ninsoare la noapte
Vremea

Vremea in Oradea in 9-10 decembrie. Ploile se vor transforma in ninsoare la noapte

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme rea pentru vestul, centrul si nordul tarii, valabila in intervalul 9 decembrie, ora 08:00 – 10 decembrie ora 20:00.

Fenomenele vizate de aceasta informare sunt: precipitații mixte în vest, nord și centru, predominant ninsori la munte și strat de zăpadă consistent la altitudini mari, intensificări ale vântului.

Astfel, in intervalul menţionat, treptat aria precipitațiilor va cuprinde toate regiunile. În vestul, nordul și centrul țării, pe parcursul zilei de sâmbătă (9 decembrie), vor fi precipitații la început sub formă de ploaie, apoi mixte, iar din noaptea de sâmbătă spre duminică (9/10 decembrie), mai ales sub formă de ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiții de polei.

Cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 15 l/mp, cu precădere în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, unde se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea intensificări în zonele montane, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 70…90 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea redusă. Intensificări temporare vor fi și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în cele vestice și sudice, unde se vor atinge 50…70 km/h.

In Oradea, la ora 08:00, temperatura aerului era de 5ºC, in conditii de ploaie si vant slab. Temperatura aerului nu va trece de 6ºC, la amiaza si va cobori in cursul noptii spre -3ºC, cand si precipitatiile se vor transforma in lapovita si mai apoi in ninsoare.

In cursul zilei de maine, vremea va ramane rece, dar cerul se va degaja treptat, temperatura maxima va urca spre +1ºC, iar minima din noaptea spre luni va fi de -1ºC

loading...