Vrei taxe si impozite mai mici, in Oradea, anul viitor? Uite ce trebuie sa faci!
Stiri Oradea

Vrei taxe si impozite mai mici, in Oradea, anul viitor? Uite ce trebuie sa faci!

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, se aduce la cunoștința publică proiectul de act normativ privind stabilirea impozitelor, taxelor și tarifelor locale pentru anul 2019.

Astfel, proiectul de act normativ supus dezbaterii publice poate fi consultat  pe site-ul Primăriei Municipiului Oradea – www.oradea.ro sau la sediul Primăriei Oradea, Piața Unirii, nr. 1.

Procedura de dezbatere publică este 30 zile lucrătoare până în data de 26 aprilie 2018.

Termen pentru transmiterea de propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul supus dezbaterii publice este 30 martie 2018.

Transmiterea propunerilor, sugestiilor și opiniilor se poate face:

  • – prin email pe adresa: primarie@oradea.ro
  • – prin fax la nr. 0259/437.544
  • – prin poștă pe adresa Primăriei Oradea: Piața Unirii, nr. 1
  • – depuse la Centrul de relații cu publicul – Primăria Municipiului Oradea, Piața Unirii, nr. 1.

Materialele transmise vor purta mențiunea: „Recomandare proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor, taxelor și tarifelor locale pentru anul 2019”.

Articolul 491 din Codul Fiscal – Legea nr. 277/2015 prevede ca obligatorie indexarea cu rata inflației (comunicată de Ministerul Finanțelor) de către Consiliul Local, a impozitelor și taxelor locale pentru anul următor, până la data de 30 aprilie a.c.

”Inflația comunicată de Ministerul Finanțelor pentru anul 2017 a fost de 1,34%. Deoarece pentru anul 2018 am majorat impozitele și taxele locale, inflația de 1,34 nu se va aplica nivelurilor actuale și se va diminua majorarea aplicată pentru 2018 cu procentul de 1,34%, astfel încât pentru anul 2019 nivelul impozitelor și taxelor locale va fi similar cu cel din anul 2018”, a precizat directorul executiv adjunct al Direcției Economice din Primăria Oradea, Sorin Iacob.

Toate documentele pot fi consultate pe site-ul Primăriei Oradea www.oradea.ro  – secțiunea din stânga paginii – Informații de interes public – Dezbateri publice.

 

Ne găsiți și pe Google News