Vrei sa te faci jandarm? Jandarmeria Bihor recrutează tineri care vor să devină jandarmi
Stiri Bihor

Vrei sa te faci jandarm? Jandarmeria Bihor recrutează tineri care vor să devină jandarmi

        În perioada 20 aprilie – 05 mai a.c., Jandarmeria Bihor desfășoară o nouă campanie de recrutare pentru cei care doresc o carieră militară în Jandarmeria Română, astfel:

  • La Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica”  Drăgășani sunt scoase la concurs un număr de 350 locuri, din care 3 sunt destinate  cetățenilor de etnie romă, iar 3 celor de altă minoritate.
  • La Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni sunt scoase la concurs 350 locuri, din care 3 sunt destinate cetățenilor de etnie romă, iar 3 celor  de altă minoritate.

            Pentru a urma cursurile școlilor militare de subofițeri jandarmi din Drăgășani sau Fălticeni trebuie îndeplinite anumite condiții ce pot fi consultate pe site-ul www.jandarmeriabihor.ro, secțiunea carierăanunțuri admiteri sau pe www.scoaladragasani.ro, respectiv www.jandarmeriafalticeni.ro.     

            Cererea-tip de înscriere se depune până pe data de 05 mai a.c., exclusiv în format electronic pe adresa de mail resurseumane@jandarmeriabihor.ro. La înscriere, candidaților li se va atribui un cod unic de identificare, cod folosit pe întreaga procedură de concurs.

Candidații se pot înscrie înscrie la o singură școală postliceală!

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații depun documentele solicitate până la data de 12 mai 2023 la sediul unității de recrutare.

          Evaluarea psihologică a candidaților se realizează la o dată și într–o locație ce va fi anunțată ulterior, prin postarea în timp util pe pagina  de internet a Jandarmeriei Bihor.

          Proba de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 19 – 24 mai a.c. la sediul Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea (planificarea pentru susținerea probei precum și datele exacte se vor comunica pe pagina de internet a Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea).

          Proba de verificare a cunoștințelor se va susține în data de 27 mai a.c., la unitățile de învățământ pentru care s-a optat, de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice.

          Examinarea medicală se va realiza în perioada 31 mai – 29 iunie a.c., pentru  candidații care se încadrează în numărul locurilor scoase la concursul de admitere, în  ordinea descrescătoare a notelor finale.

Informaţii suplimentare privind admiterea în școlile postliceale ale Jandarmeriei Române, se pot obţine şi de pe paginile de internet enumerate mai jos:

          Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 30 iunie a.c.

Mai multe informații puteți obține la sediul Inspectoratului de Jandarmi  Județean Bihor situat în Municipiul Oradea, strada Universității, nr. 2 sau la numărul de telefon 0259/430673 int. 24535 sau 24557 (Biroul  Resurse  Umane).

Ne găsiți și pe Google News