Vom avea un culoar pietonal din porfir, asemanator cu cel din Piata Unirii, intre Magazinul Crisul si “Corso”
Stiri Oradea

Vom avea un culoar pietonal din porfir, asemanator cu cel din Piata Unirii, intre Magazinul Crisul si “Corso”

S ăptămâna trecută a fost adjudecată licitaţia pentru proiectul realizării trotuarului de pe strada Republicii, pe tronsonul cuprins între străzile Dunării şi Braşovului.

”Valoarea estimată a acestui proiect se ridica la suma de 2.318.000 lei. În urma licitaţiei, asocierea de firme Gavella Com S.R.L, Porfido Ed Arte Consorzio Stabile, Edilrumconstruct, Ritmoteh S.R.L a câştigat licitaţia la preţul de 2.295.000 lei, fără TVA. Durata de execuţie a proiectului este de 4 luni de zile, cu specificaţia că această perioadă include şi proiectarea, şi execuţia. Astfel, firmele au la dispoziţie o lună de zile pentru a realiza proiectarea acestui trotuar şi pentru a obţine autorizaţiile aferente. Alte trei luni de zile sunt necesare pentru ca firmele să finalizeze complet această lucrare. Având în vedere că vor primi ordin de începere şi se va semna contractul săptămâna viitoare, undeva la mijlocul lunii decembrie, firmele  vor avea proiectul finalizat şi vor obţine autorizaţiile de construcţie. Rămâne ca în funcţie de vreme şi condiţiile meteorologice, să se ia decizia începerii acestei lucrări undeva în luna februarie sau martie”, a spus viceprimarul Florin Birta.

proiect-pietonala-magazin-crisul-corso-oradea

Lucrarea presupune lărgirea trotuarului dinspre strada Braşovului până undeva în dreptul străzii Gh. Dima cu aprox 2,5 m, iar de la str. Gh. Dima până la Republicii  -pietonal va fi pavată toată porţiunea.

Viceprimarul Florin Birta a completat: ”Încercăm astfel să amenajăm un centru mai prietenos cu pietonii, în urma acestui proiect trotuarul urmând să aibă o lăţime de cca 10 m. La intersecţia dintre strada Republicii şi strada Dunării va fi realizată o trecere de pietoni denivelată. După cum se ştie, locurile de parcare de pe partea dreaptă au fost deja desfiinţate, urmând ca de la strada Dunării până pe Republicii pietonal să fie desfiinţate de asemenea toate locurile de parcare. Aici va exista doar un sens de intrare cu maşina pentru a avea acces la parcarea supraterană.”

Structura trotuarului va fi alcătuită din porfir maroniu de diverse culori, foarte asemănător cu cel folosit în piaţeta din faţa Magazinului Crişul şi în Piaţa Unirii. Prin realizarea acestui proiect se doreşte realizarea unui culoar pietonal din Piaţa Unirii până în faţa Magazinului Crişul.

loading...