112 locuri de parcare in plus, la Aquaparkul Nymphaea din Oradea
Informatii utile

112 locuri de parcare in plus, la Aquaparkul Nymphaea din Oradea

Viceprimarul Florin Birta a susţinut azi, 2 noiembrie 2016, o conferinţă de presă cu privire la amenajarea unui nou acces la Complexul Termal Nymphaea, cu suplimentarea locurilor de parcare la aquapark

Investiţia la acest proiect avea o valoare estimată de cca. 4 milioane lei plus TVA, dar în urma organizării licitaţiei, valoarea la care a fost câştigată această lucrare, de către asocierea de firme Gauss Topo S.R.L, Abed Nego Com S.R.L şi Ritmoteh S.R.L, a scăzut la 3.116.933 lei fără TVA.

Ieri, 1 noiembrie, a fost predat amplasamentul şi a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. Termenul de execuţie este de 6 luni.

parcare-aquapark

Viceprimarul Florin Birta a explicat: ”În cadrul acestui proiect se va muta axul străzii Codrilor mai înspre calea ferată. Totodată se va amenaja un sens giratoriu la intersecţia dintre Aleea Ştrandului, str. Codrilor, str. Olteniei şi Piatra Craiului şi tot acolo va fi amenajată o nouă intrare la aquapark. Astfel, gardul existent la Bazinul Olimpic va fi demontat şi mutat la limita Bazinului Olimpic şi toată acea curte va fi transformată în locuri de parcare. Aceste locuri de parcare vor putea deservi atât Bazinul Olimpic, cât şi aquaparkul. În final, se vor crea cca 112 locuri de parcare noi. Noi ne dorim ca până la data de 1 mai 2017, când va începe oficial sezonul estival, să finalizăm aceste lucrări pentru a asigura cât mai multe locuri de parcare celor care doresc să viziteze aquaparkul. În acest moment, prin reabilitarea sistemului de termoficare a fost îngropată acea magistrală care trecea din Parcul Brătianu până lângă Ştrandul Dinamo, iar acum se coboară reţeaua supraterană şi se demontează stâlpii de beton care susţineau reţeaua, pentru a putea demara lucrarea la acest obiectiv. În final, aici vor fi în total 389 de locuri de parcare.

Necesitatea amenajării accesului la Complexul Termal Nymphaea a fost evidentă încă din  momentul în care s-a deschis aquaparkul şi s-a constatat că parcarea aferentă era neîncăpătoare. Această investiţie va fi realizată din bugetul local, lucrarea urmând să înceapă în acestă săptămână.

Ne găsiți și pe Google News