Vigilenta politistilor de frontiera oradeni incercata de un barbat de Kosovo, care a vrut sa intre in tara cu un pasaport fals
Stiri Bihor

Vigilenta politistilor de frontiera oradeni incercata de un barbat de Kosovo, care a vrut sa intre in tara cu un pasaport fals

În data de 19.03.2019, în jurul orei 13.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș s-a prezentat, pentru a efectua formalităţile de frontieră, un  bărbat, care era pasager într-un autoturism înmatriculat în Serbia. La controlul de frontieră bărbatul s-a legitimat cu un paşaport eliberat de autorităţile din Serbia.

          Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana nu este una şi aceeași cu cea din documentul  prezentat la control, fapt pentru care aceasta a fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean din Kosovo, se numeşte G.N. și are 38 de ani. Acesta a declarat că a cumpărat pașaportul în Kosovo de la titular, în schimbul sumei de 500 de euro şi a recurs la aceată metodă deoarece avea interdicție în Spațiul Schengen. 

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane,  urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

loading...