Viceprimarul Malan a prezentat noi randari cu proiectul de pietonalizare a zonei Libertatii
Stiri Oradea

Viceprimarul Malan a prezentat noi randari cu proiectul de pietonalizare a zonei Libertatii

Viceprimarul Mircea Malan a prezentat ieri, noi imagini cu proiectul de pietonalizare a străzilor Libertății – Nicolae Grigorescu și Iosif Vulcan. Valoarea totală a proiectului fiind de 2,2 milioane de euro.

Proiectul a fost prezentat inca de la inceputul lunii, intr-o conferinta de presa, intitulat „Pietonalizare zona Libertății, Municipiul Oradea”

Acest proiect se referă la reabilitarea zonei cuprinsă între str. Libertății, str. Grigorescu și str. Iosif Vulcan. Practic, în cea mai mare măsură această zonă va deveni o zonă pietonală: 75% din acest perimetru va fi exclusiv pietonal”, a spus atunci viceprimarul Mircea Mălan.

Proiectul prevede desființarea tuturor parcărilor și a carosabilului pe str. Libertății, şi pietonalizarea integrală a străzii între Piața Ferdinand și strada Iosif Vulcan, prin pavare cu piatră porfir. Vor fi păstraţi copacii existenți și integraţi în zona pietonală iar pe partea dreaptă, în zona taluzului spre albia Crișului Repede, se va amenaja un zid de sprijin în vederea stabilizării acestuia precum și pentru a se realiza o zonă pe care pietonii să se poată așeza.

Durata de execuție a acestui proiect este de 16 luni, care urmează a fi completat în vederea realizării unei alei pietonale pe sub pod.