Viceprimarul Florin Birta: Pana la 1 noiembrie, strada Leonardo da Vinci va fi reabilitata
Stiri Oradea

Viceprimarul Florin Birta: Pana la 1 noiembrie, strada Leonardo da Vinci va fi reabilitata

Viceprimarul Florin Birta a avut miercuri, 30 mai 2018, o întâlnire cu cetățenii de pe strada Leonardo da Vinci, referitor la lucrările de reabilitare integrală a străzii, care vor începe în perioada următoare și se vor derula pe parcursul a patru etape:
  • Etapa I – tronsonul cuprins între girația cu strada Nojoridului – Atelierelor și strada Alexandru cel Bun, în lungime de cca. 182 m, având ca durată de execuție aproximativ o lună începând din data de 11 iunie 2018.
  • Etapa II – tronsonul cuprins între strada Alexandru cel Bun și strada Jules Verne, în lungime de cca. 280 m, având ca durată de execuție aproximativ o lună și jumătate după finalizarea primei etape
  • Etapa III – tronsonul cuprins între strada Jules Verne și strada Liszt Ferenc
  • Etapa IV – tronsonul cuprins între strada Liszt Ferenc și strada Ciheiului

            Lungimea ultimelor două tronsoane este de cca. 293m, iar termenul de execuție este de aproximativ două luni după finalizarea celei de-a doua etape.

            Lucrările vor fi realizate de S.C Drumuri Bihor S.A prin Programul de întreținere, reparații străzi și trafic rutier și vor fi în principal următoarele:

  • Repoziționarea trotuarelor în spatele parcărilor pentru asigurarea siguranței pietonilor acolo unde spațiul permite, repararea trotuarelor existente și a acceselor;
  • Amenajarea de spații de parcare de-a lungul carosabilului, dimensiunea standard pentru un loc de parcare fiind de 2.5×5 cu o suprafață de 12,50mp.
  • Reabilitarea carosabilului, prin refacerea zonelor deteriorate și în final așternerea unui strat de asfalt.
  • Asigurarea colectării și scurgerii apelor meteorice pe toată lungimea străzii.
  • Realizarea acceselor și aleilor carosabile.

            ,,Lungimea totală a străzii Leonardo da Vinci pe care se vor realiza lucrările de reabilitare este de aproximativ 755 m. Termenul final pentru reabilitare este 1 noiembrie 2018, în funcție de conditiile meteo. Menționăm că lucrările vor fi realizate etapizat, astfel încât să fie asigurată în permanență circulația auto pe o bandă, fără închiderea traficului rutier pe parcursul derulării lucrărilor”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

 

loading...