Viceprimarul Antonia Nica, la o intanire cu seniorii de la Centrul Social Multifuncțional Nufărul: Nevoile persoanelor vârstnice din Oradea sunt în atenția primăriei
Stiri Oradea

Viceprimarul Antonia Nica, la o intanire cu seniorii de la Centrul Social Multifuncțional Nufărul: Nevoile persoanelor vârstnice din Oradea sunt în atenția primăriei

Săptămâna aceasta, la Centrul Multifuncțional din cartierul Nufărul a avut loc o întâlnire tematică pentru seniorii care frecventează centrul, care i-a avut ca și invitați pe doamna viceprimar Antonia Nica, d-na dr. Diana Racz din cadrul Direcției de Sănătate Publică Bihor și d-na comisar șef Ioana Indrieș din partea IPJ Bihor.

Temele abordate de invitați în cadrul întâlnirii au fost: bolile specifice sezonului cald, cum ne protejăm de caniculă, cum ne hidratăm, alimentația din perioada sezonului cald, dar și prevenirea situațiilor de vulnerabilitate în care pot fi puse persoanele vârstnice și cum își pot proteja locuința, bunurile personale și siguranța lor.

Într-un cadru plăcut, căci cu sprijinul municipalității spațiul Centrului Social Multifuncțional Nufărul a fost recent împrospătat – s-au efectuat lucrări de reparații și renovare, și cu multă voie bună cei prezenți, atât beneficiarii centrului cât și invitații  s-au bucurat preț de mai bine de două ore de timp de calitate împreună.

D-na dr. Diana Racz din partea Direcției de Sănătate Publică Bihor s-a asigurat că sunt cunoscute toate aspectele legate de alimentație și igienă în perioadele caniculare, iar d-na comisar șef din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Ioana Indrieș a reamintit audienței măsurile de protecție împotriva furturilor din locuințe și a altor infracțiuni „specifice” verii.

D-na viceprimar Antonia Nica i-a asigurat pe cei prezenți că nevoile persoanelor vârstnice din municipiul nostru sunt în atenția primăriei și a răspuns punctual întrebărilor venite din partea seniorilor, iar d-na director Anca Grama a prezentat pe scurt și alte măsuri pe care DAS Oradea le-a luat în vederea depășirii cu bine a acestei perioade caniculare.

Am dorit să venim în întâmpinarea nevoilor seniorilor noștri din comunitate prin organizarea unei întâlniri a acestora cu specialiști din domeniul sănătății și ai siguranței. Aceste centre multifuncționale sunt bine venite în cartiere și se bucură de frecvența seniorilor care petrec timp împreună preț de câteva ore, iar noi venim în sprijinul lor organizând periodic și activități pe teme și informații de actualitate atât de utile pentru dânșii”, a declarat Anca Grama, directorul Direcției de Asistență Socială Oradea.

În ultima parte a întâlnirii participanții au avut parte și de câteva momente artistice inedite. Am constatat cu bucurie că deși temperaturile ridicate au tendința de a încetini ritmul activităților, bunicii se mențin activi. Este și exemplul celor care au încântat audiența cu poezii și cântece și a d-nei Ecaterina Grecu, fost cadru didactic, care coordonează fără întrerupere atelierele de lucru manual din Orășelul Copiilor – Ceata lui Pițigoi și care, însoțită de câțiva „mici reprezentanți”, au făcut o scurtă demonstrație de talent pentru cei prezenți. Ca de fiecare dată, d-na Miorița Săteanu, cetățean de onoare al orașului Oradea, nelipsită de la evenimentele noastre și persoanele vârstnice din comunitate sunt pentru noi o sursă de inspirație și resursă de optimism prin spiritul tânăr pe care îl degajă și pentru toate acestea le mulțumim și  îi asigurăm de toată GRIJA noastră!

 

Ne găsiți și pe Google News