Vești bune pentru domeniul ospitalității si pentru firmele din domeniu, din judetul Bihor.
Stiri Oradea

Vești bune pentru domeniul ospitalității si pentru firmele din domeniu, din judetul Bihor.

Vești bune pentru domeniul ospitalității si pentru firmele din domeniu, din judetul Bihor, afectat de criza sanitară. Guvernul a emis Ordonanța de Urgență care prevede acordarea de ajutoare de stat pentru firmele din domeniul HoReCa (restaurante, agenții de turism, hoteluri, etc) afectate de restricțiile din perioada pandemiei, ea fiind deja publicată în Monitorul Oficial.

Ordonanța prevede ajutoare totale de aproximativ 2,5 miliarde de lei (500.000 milioane de euro), iar termenul ultim de accesare a fondurilor este 30 iunie 2021. În curând, va fi disponibil și un sistem informatic- după modelul accesării granturilor din fonduri europene pus în aplicare deja de Ministerul Economiei- prin care se va putea aplica simplu în vederea accesării ajutoarelor de stat.

Firmele care apelează la acest ajutor de stat nu trebuie să fie în insolvență, ele putând primi fonduri de 20% din pierderea suferită la cifra de afaceri pe anul 2020 comparativ cu cifra de afaceri pe anul 2019, dar nu mai mult de 800.000 de euro pentru fiecare beneficiar.