Consiliul Judetean Bihor impune institutiilor subordonate un regulament pentru buna gestionare si verificare a resurselor umane si financiare din aceste institutii
Stiri Bihor

Consiliul Judetean Bihor impune institutiilor subordonate un regulament pentru buna gestionare si verificare a resurselor umane si financiare din aceste institutii

noriel.ro

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, a convocat astăzi, 5 ianuarie, o ședință operativă cu managerii instituțiilor subordonate și operatorii economici la care Consiliul are calitatea de acționar/asociat unic sau majoritar sau deține o participație majoritară, direct sau indirect. Scopul ședinței a fost acela de a le prezenta regulamentul pentru buna gestionare și verificare a resurselor financiare și umane din aceste instituții.

Regulamentul se aplică tuturor instituțiilor subordonate și operatorilor economici care au obligația, începând din 01.01.2021, să raporteze Direcției Economice totalitatea cheltuielilor efectuate, a achizițiilor de bunuri și servicii, precum și modificările intervenite în structurile de personal.

„Urmărim trei componente clare: creșterea transparenței utilizării fondurilor publice, întărirea disciplinei financiare și gestionarea eficientă a resurselor financiare. Vă dau un exemplu: în ultimele două luni, de la anumite instituții subordonate au intrat solicitări de fonduri către Direcția Economică pentru activitatea instituției, fără să aibă ca anexă nici măcar un referat de necesitate. Instituțiile vor fi obligate să depună lunar, trimestrial, semestrial sau anual, în funcție de raportările pe care trebuie să le facă, serviciului financiar contabil, compartimentului resurse umane sau compartimentului achiziții publice, aceste documente care să aibă referate de necesitate clare. De fapt, toate acestea duc la un singur lucru: la întocmirea unui buget fezabil, puternic care să ducă spre investiții, care să scoată la iveală resursele necesare pentru aceste investiții și, ca atare, începând din ianuarie aceste instituții vor fi total subordonate Direcției Economice din CJ Bihor. Orice cheltuieli, orice modificări de organigramă, orice modificare a fondului de salarii la aceste instituții, orice achiziții suplimentare care nu sunt prevăzute în bugetul inițial, nu mai pot fi făcute fără să aibă și o componentă de verificare din partea Consiliului Județean.”, a declarat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Totodată, vicepreședintele Călin Gal le-a solicitat reprezentanților instituțiilor subordonate și operatorilor economici să transmită până pe data de 15 ianuarie propunerile de buget pentru anul 2021, astfel încât să poată fi întocmit bugetul Consiliului Județean.

decathlon.ro